Politikk

Hauglie: Nav-ofre kan få penger på konto til uken

Nav-direktør Sigrun Vågeng etter møtet med arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) i Oslo torsdag kveld. Foto: Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) sier de første ofrene for Nav-skandalen kan få penger på konto allerede til uken.

  • NTB

Torsdag ettermiddag møtte hun Nav-direktør Sigrun Vågeng for å få en orientering om Navs videre arbeid med trygdeskandalen. De to møttes torsdag kveld i Arbeids- og sosialdepartementet.

– Det de kunne fortelle var at alle de som er domfelte og anmeldt er oppringt og trekk i ytelser og lønn er stoppet. De kunne også fortelle at de første som får penger tilbake på konto får det allerede til uka. De går nå fortløpende gjennom sakene og der de har saksbehandlet på nytt betaler de tilbake. Det er veldig bra, sier Hauglie til Dagbladet.

På møtet overleverte Vågeng en plan til Hauglie for hvordan Nav skal håndtere saken videre, opplyser arbeids- og sosialministeren til NTB.

– På møtet med Nav-direktøren i dag har jeg understreket behovet for rask og korrekt saksbehandling, rask iverksetting av tilbakebetaling og god kommunikasjon med de berørte. Jeg har også forsikret meg om at Nav har de ressursene de trenger, sier Hauglie.

Vågeng forsikret at de jobber på høygir for å rydde opp, ifølge Hauglie.

– Saken har påført mennesker store belastninger. Staten skal gjøre opp for seg, og vi skal gjøre det så fort som råd er, sier statsråden.

Les også

  1. Tilspisset konflikt mellom statsråd Anniken Hauglie og Nav

  2. Nav fikk styrket tro på at de praktiserte regelverket riktig i 2018. Da strammet regjeringen inn folketrygdloven.

  3. Hun satt åtte måneder i fengsel med feil dom. Ennå har hun ikke hørt fra Nav.