Dag-Inge Ulstein stiller ikke til valg som partileder i KrF

Dag-Inge Ulstein sier at han har orientert valgnemnden i KrF om at han ikke stiller til valg som partileder nå.

Dag-Inge Ulstein sier at han ikke stiller som lederkandidat i KrF nå.

– Partiledervervet ville krevd mye tid på toppen av alt arbeidet som stortingsrepresentant. Jeg er så glad i familien, og partiledervervet ville kreve at familien måtte nedprioriteres. Det er ikke riktig nå, sier Dag Inge Ulstein til NTB.

Avtroppende bistandsminister Dag Inge Ulstein har vært omtalt som fungerende partileder Olaug Bollestads største utfordrer. Han har hatt støtte blant annet fra partiets ungdomslag KrFU og flere fylkeslag.

Det er nærmere ti år siden Ulstein kom inn i politikken i Bergen. Det har betydd mye arbeid og lange kvelder midt i en hektisk familiehverdag, forklarer han.

– Samtidig ser jeg veldig frem til å representere Hordaland på Stortinget og er takknemlig for tilliten jeg har fått til å gjøre det, sier Ulstein.

Bollestad bekrefter: Aktuell som ny KrF-leder

Fungerende partileder Olaug Bollestad i KrF har orientert partiets valgkomité om at hun ønsker seg rollen på permanent basis.

Bollestad har lang fartstid i KrF og har bekledd flere verv, blant annet som nestleder siden 2015. Partiet velger ny leder på sitt landsmøte 13. november.

Hun sier det ville vært en ære å overta etter Kjell Ingolf Ropstad som partileder i KrF.

Ropstad trakk seg fra partiledervervet den 18. september. Bakgrunnen var Aftenpostens avsløringer av at han og flere andre politikere har bodd gratis i Oslo på Stortingets regning fordi de ikke meldte flytting fra foreldrene. Han tok også aktive grep for å slippe en skatteregning på 175.000.