Politikk

Erna Solberg skal redegjøre for Stortinget om koronasituasjonen

Statsminister Erna Solberg (H) kommer om kort tid til Stortinget for å redegjøre om den aktuelle koronasituasjonen og de siste tiltakene fra regjeringen.

Statsminister. Erna Solberg (H) kommer om kort tid til Stortinget for å redegjøre om koronasituasjonen. Foto: Terje Bendiksby / NTB

 • NTB

Det er klart etter et møte mellom Stortingets presidentskap og de parlamentariske lederne på Stortinget torsdag.

Solberg etterlyste i et brev til Stortinget denne uken en avklaring på hvordan nasjonalforsamlingen ønsker å bli holdt orientert om koronasituasjonen og tiltakene.

– Henvendelsen er drøftet i Stortingets presidentskap og med de parlamentariske lederne. Vi mener at orienteringer til Stortinget som organ fortrinnsvis bør skje overfor Stortinget i plenum, sier stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen (H) til NTB.

– Det innebærer at Stortinget nå imøteser en redegjørelse fra statsministeren om den aktuelle situasjonen og om de tiltakene regjeringen nylig har vedtatt, legger hun til.

Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre har krevd at Solberg skal orientere om hvordan de nye og skjerpede koronatiltakene de siste dagene skal følges opp. Han tok nylig opp i Dagbladet at Norge nå står overfor økt smitte i samfunnet.

– Da må vi få vite hva som førte til at det ble en så intens snuoperasjon gjennom helgen. Dette har nærmest vært forutsett. Det er nyttig for Stortinget å vite hvordan regjeringen har forholdt seg til det, sa han.

Hvordan tiltakene vil påvirke sårbare grupper, hva regjeringen skal gjøre med importsmitte, og avveiningene som er gjort mellom ulike faglige råd fra Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet, er andre spørsmål Støre vil ha svar på.

Les mer om

 1. Koronaviruset
 2. Koronaviruset
 3. Stortinget
 4. Erna Solberg

Koronaviruset

 1. NORGE
  Publisert:

  Direktestudio: Koronaviruset

 2. NORGE
  Publisert:

  Direktestudio koronaviruset: (fronthenvisning)

 3. NORGE
  Publisert:

  Oslo har strammet inn koronatiltakene. Dette gjør Oslos nabokommuner.

 4. DEBATT
  Publisert:

  Lav bemanning og manglende smittevern er ikke et nytt problem

 5. NORGE
  Publisert:

  Når får Oslo ekstra vaksiner, og har det noe å si for tiltakene? Dette vet vi om regjeringens nye vaksinestrategi.

 6. NORGE
  Publisert:

  Ordførere kritisk til ny vaksinestrategi: – Vi vet ikke hvor neste utbrudd kommer