Politikk

Lars Sponheim har meldt seg ut av Venstre

Tidligere Venstre-leder Lars Sponheim har meldt seg ut av partiet. Han mener det er feil at han som fylkesmann skal være medlem av et parti.

Fylkesmann Lars Sponheim sammen med kong Harald på hagefesten for kongeparets 25-årsjubileum i 2016. Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

 • NTB

63-årige Sponheim forteller til Bergensavisen at han tok avgjørelsen ved årsskiftet.

– Det har plaget meg i flere år at jeg har vært et passivt medlem av partiet. Jeg har forsøkt å gjøre utmeldingen i det stille, for det ville i seg selv blitt dratt inn i en eller annen partikonflikt. Men jeg meldte meg ut som en erkjennelse av at jeg mener det er feil at jeg som fylkesmann skal være medlem av et parti, sier den tidligere partilederen.

Lars Sponheim kommer fra Ulvik i Hardanger og satt på Stortinget for Hordaland mellom 1993 og 2009. Under Venstres tid i regjering har han vært næringsminister og landbruksminister. I 14 år – fra 1996 til 2010 – var han leder for Venstre. Han trakk seg etter partiets svake resultat ved valget i 2009.

I 2010 ble Sponheim fylkesmann i Hordaland, en stilling han siden i fjor har hatt i det sammenslåtte fylket Vestland.

– Mange folk har nok tenkt at jeg skal gjennomføre det jeg ikke fikk til i politikken, og det stemmer ikke. Jeg er veldig nøye på å ikke ha noen partipolitiske preferanser, sier Sponheim i intervjuet med BA.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. POLITIKK

  Carl I. Hagen vurderer nytt comeback på Stortinget

 2. POLITIKK

  Oslo har 19 representanter på tinget – nå avgjør partiene hvem som kan få representere deg

 3. POLITIKK

  Mot EU-ja i Venstre

 4. POLITIKK

  Liv Signe Navarsete tar ikke gjenvalg

 5. POLITIKK

  MDGs Hulda Holtvedt tar et EU-oppgjør med venstresiden, miljøbevegelsen – og eget parti

 6. ØKONOMI

  Siderproduksjonen i Hardanger har økt med 1000 prosent på seks år. Joar forlot jobben i Nordsjøen for bli med på bobleeventyret.