Hadde egen leilighet i Oslo: Så fikk Ap-politikeren gratis bolig av Stortinget

– Regelverket gir meg mulighet til det, sier stortingspolitiker Tellef Inge Mørland (Ap). Oppfyller ikke kriteriene til pendlerbolig, opplyser Stortinget til Aftenposten. Nå beklager Ap-politikeren.

Arbeiderparti-politiker Tellef Inge Mørland ble valgt inn på Stortinget i 2017. I høst stiller han som førstekandidat for Arbeiderpartiet i Aust-Agder valgkrets.

Stortinget har 143 leiligheter i Oslo sentrum. De deles ut til politikere som er folkeregistrert eller faktisk bosatt mer enn 40 kilometer fra Stortinget. Ordningen er ment å dekke et reelt pendlerbehov.

Aftenposten avslørte søndag at KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad fikk gratis bolig på Stortingets regning i ti år fordi han var folkeregistrert på gutterommet på Sørlandet. Samtidig eide han i fem år en bolig i nåværende Lillestrøm kommune som han leide ut.

Det er boligkontoret på Stortinget som avgjør om en politiker har krav på pendlerbolig.

Tellef Inge Mørland (41) ble valgt inn på Stortinget fra Aust-Agder i 2017. Han hadde da vært vara i to tidligere perioder og hadde et stort nettverk i Oslo.

Derfor eide han også en liten leilighet i sentrum, en kort gåtur unna Stortinget. Han kjøpte den i 2016 for å ha et sted å bo når han var i hovedstaden.

Likevel søkte han og fikk innvilget pendlerbolig fra 2017, fordi han jevnlig pendler til Arendal. Dermed kunne han leie ut leiligheten i sentrum samtidig som han selv bodde gratis i Stortingets pendlerbolig.

Les hele saken med abonnement