Politikk

Erna Solberg og Siv Jensen er glade for Sandberg-beklagelse

  • Gunnar Kagge
    Gunnar Kagge
    Journalist

Hverken Siv Jensen eller statsminister Erna Solberg vil la seg intervjue om Per Sandbergs omstridte kommentarer om KrF. I stedet sender de ut hver sin uttalelse der de klart gir uttrykk for at Sandberghadde god grunn til å beklage uttalelsene.

— Jeg mener det var riktig av Per Sandberg å beklage sine uttalelser overfor KrF. Det mener jeg var en klok beslutning, uttalelsene i dag tidlig gikk for langt, skriver Solberg.

— Det er svært viktig å holde fast ved at det er den som begår en ugjerning som har ansvaret, slik at de kan straffeforfølges. Det klarte vi å holde fast ved etter 22. juli, og det må vi holde fast ved også når ugjerninger begås av voldelige islamister. Verken kampen mot terror eller den politiske debatten har noe å tjene på denne typen karakteristikker av andre politiske partier.

Siv Jensen:

Siv Jensen har sittet i møter om neste års statsbudsjett i hele dag og velger også å uttale seg vi e-post:

— Per Sandberg har nå beklaget sine uttalelser ovenfor KrF. Det mener jeg var en klok beslutning, uttalelsene i dag tidlig gikk for langt, skriver hun.

Og fortsetter:

— KrF og Venstre er regjeringens samarbeidspartier, jeg er opptatt av å dyrke det positive i det samarbeidet.

— Det er ingen som helst tvil om at det er ulikheter i innvandringspolitikken mellom FrP og V/KrF. Derfor er også dette omtalt grundig i samarbeidsavtalen.

— FrP er opptatt av en streng og rettferdig innvandringspolitikk, det er en viktig debatt som vi må ta, men som ikke handler om å flytte ansvaret for ugjerninger begått av enkeltpersoner.

Krevde beklagelse

Både samarbeidspartiene og Frp-politiker Øyvind Korsberg har stilt krav om at Siv Jensen må klargjøre hva partiet faktisk mener i saken.

— Dette er ødeleggende for samarbeidet med Regjeringen fordi det nettopp er han som sier det, nestlederen i partiet. Partilederen, Siv Jensen, må rydde opp, sier Hareide til Aftenposten torsdag.

Det var til NRK torsdag morgen, at Sandberg gikk hardt ut mot innvandringspolitikken til blant andre KrF.

Mener KrF har et «enormt ansvar»

Siv Jensens nestleder langer ut mot Regjeringens støtteparti og KrF-nestleder Dagrun Eriksen, som i et annet intervju torsdag morgen mente det var ufint av Sandberg å «trekke innvandringskortet» i Klassekampen.

— Kristelig Folkeparti har et enormt ansvar for at flere titalls mennesker, unge mennesker, født og oppvokst i Norge, som reiser ut og slutter seg til terrororganisasjoner, driver med krigshandlinger og massakrerer barn og kvinner der ute. Dette er det Kristelig Folkeparti som har ønsket, og resultatet ser vi i dag, fortsatte Sandberg.

Per Sandberg har foreløpig ikke besvart Aftenpostens henvendelse.

Les også

  1. Per Sandberg mener KrF har bidratt til IS-massakrene

  2. Slik kan borgerlig kjekling knuse Erna Solbergs drøm

Les mer om

  1. Politikk