Politikk

Flere partier reagerer på Rød-Larsens IPI-inntekt

Ap, Høyre, Frp og SV er kritiske til lønnen diplomaten Terje Rød-Larsen fikk som sjef i det UD-støttede International Peace Institute.

Ap, Høyre, Frp og SV er kritiske til totalkompensasjonen diplomaten Terje Rød-Larsen fikk som sjef i det UD-støttede International Peace Institute.
  • NTB

I slutten av oktober trakk han seg som president i tankesmia International Peace Institute (IPI) etter 15 år i stillingen. Bakgrunnen var forbindelser til overgriperen og finansmannen Jeffrey Epstein.

En gjennomgåelse av skatteskjemaer rapportert inn til amerikanske skattemyndigheter viser at han på de 14 innrapporterte årene siden 2005 fikk inn rundt 6,7 millioner dollar fra IPI, skriver Dagens Næringsliv.

Med historiske kurser tilsvarer det litt under 45 millioner kroner.

– Det er åpenbart at det her er utbetalt for mye lønn. Nå er det opp til Riksrevisjonen og UD om det er naturlig at dette tas inn i deres undersøkelse, sier leder av utenrikskomiteen på Stortinget, Anniken Huitfeldt (Ap).

Utenriksdepartementet har støttet IPI med 116 millioner kroner i Rød-Larsens periode som sjef. Pengeoverføringene granskes for tiden av Riksrevisjonen.

– Styrets sjenerøse pengedryss over daglig leder er påfallende og uskjønnsom. Både fordi man alt hadde rekruttert vedkommende til stillingen på et lavere lønnsnivå, og fordi en slik avlønning stort sett er forbeholdt kommersielle selskaper som konkurrerer internasjonalt, sier Høyres utenrikspolitiske talsperson Michael Tetzschner.

Les også

  1. To menn uten ryggrad

  2. Terje Rød-Larsen går av i vanære

  3. Terje Rød-Larsen innrømmer å ha lånt penger av Jeffrey Epstein

  4. DN: Terje Rød-Larsen trekker seg som president for International Peace Institute

Norsk politikk

Nyhetsbrev En gang i uken gir vår politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim deg sitt perspektiv på det viktigste som har skjedd i maktens korridorer.

Les mer om

  1. Riksrevisjonen
  2. Utenriksdepartementet (UD)
  3. Michael Tetzschner
  4. Bistandspolitikk