Politikk

Listhaug om monsterkritikken: – Kom dere videre

Justisminister Sylvi Listhaug (Frp) mener kritikken for monsterbegrepet skyldes både mediene og meningspolitiet. – Se nå til å kom dere videre, sier hun.

Justisminister Sylvi Listhaug (Frp) bryr seg ikke om hva folk mener om måten hun uttrykker seg på. – Min jobb er å redde barn, ikke diskutere begreper, sier hun.
  • og NTB
Nyhetsbrev Få Kjetil B. Alstadheims perspektiv rett i innboksen hver uke.

Reaksjonen har vært mange etter at Listhaug omtalte pedofile overgripere som monstre. Hun sier til Dagbladet at begrepet er helt riktig å bruke og legger skylden for mediestormen på «mediene i Oslo-gryten» og det hun kaller meningspolitiet.

– Dette handler ikke om min retorikk, eller min måte å ordlegge meg på. Det handler om at vi i Norge har et meningspoliti, som vil bestemme hvordan folk skal få lov å snakke, sier justisministeren.

Blant dem som kritiserte ordbruken, var politiinspektør Arne Johannesen i Sogn og Fjordane. Når det blir påpekt for Listhaug at en del av meningspolitiet er politiet selv, svarer hun:

  • Les også: A-magasinet har kartlagt 89 nordmenn som er siktet, tiltalt eller dømt for å dele overgrepsbilder av barn:

– Du finner meningspolitiet i mange deler av samfunnet, men jeg har aldri vært avhengig av, eller ønsket meg, deres velsignelse.

Listhaug sier overgrepssaker treffer henne dypt i hjertet og at hennes jobb er å redde barn, ikke diskutere begreper.

– Å forhindre overgrep mot barn er det aller viktigste politiet i Norge skal drive med fremover. Det skal komme mer penger til politiet, slik at de kan ta disse personene før de begår overgrep, lover hun.

Les mer om

  1. Overgrep
  2. Sylvi Listhaug
  3. Norge