Eskil Pedersen gir seg som AUF-leder

Stiller ikke til gjenvalg på AUFs landsmøte i oktober, melder han på sin Facebook-side.

Eskil Pedersen har vært leder av Arbeiderpartiets ungdomsfylking (AUF) siden 2010.
  • Sofie Gran Aspunvik
  • Ntb

«Etter snart 4 år som AUF-leder og 8 år i ledelsen har jeg bestemt meg for å ikke ta gjenvalg som leder på landsmøtet i oktober. Er utrolig glad i denne organisasjonen og alle menneskene der, og ser fram til viktig arbeid det neste halve åreet. Også blir det spennende å gjøre noe nytt når den tid kommer. Ingen dramatikk i dette, men føles riktig nå.», skriver AUF-lederen på sin Facebook-side.

Pedersen har vært leder av Arbeiderpartiets ungdomsfylking (AUF) siden 2010.

Han har vært en svært profilert ungdomspartileder, først og fremst i forbindelse med terrorangrepet mot Regjeringskvartalet og AUFs sommerleir på Utøya i 2011.

— Åpen for det meste

Pedersen sier til Dagbladet torsdag at han etter fire år som leder for Arbeiderpartiets ungdomsorganisasjon, åpner for å forlate politikken.

— Jeg er åpen for det meste. Så nå har jeg ingen plan. Det er litt skremmende, sier Pedersen, som mener næringslivet eller andre organisasjoner kan være interessant.

— Jeg har med meg noen erfaringer fra å lede denne organisasjonen som ikke så mange har. Men jeg har også hatt en fantastisk tid i AUF, sier Pedersen.

Han sier 22. juli-terroren var med på å definere hans ledertid i organisasjonen.

- Ga håp

— Det var ikke noe jeg valgte, men det har tatt mye av min tid som leder, sier Pedersen.

Han var 27 år da han selv klarte å komme seg unna Anders Behring Breiviks angrep AUF-ungdommer på Utøya i live. 69 personer ble drept.

— Det var så intenst. Jeg må sette meg ned og tenke skikkelig godt etter for å huske alt sammen. Det mest groteske i det hele var hvordan AUF-ere først gravla sine egne, en kompis eller venninne, for deretter å gå til et AUF-kontor og fortsette arbeidet med å stå sammen mot det vonde. Men at de gjorde det, ga håp, sier han.