Politikk

Frp-talsmann om mulig brudd på menneskerettighetene: – Jeg bryr meg ikke

Frp vil forby bønnerop fra norske moskeer selv om det strider mot menneskerettighetene. – Jeg bryr meg ikke, sier partiets innvandringspolitiske talsmann.

Jon Helgheim mener det blir for dumt om et forbud mot bønnerop skulle bryte med menneskerettighetene. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
  • og NTB

Helgheim og Frp vil ha temaet på dagsorden selv om det i dag ifølge Vårt Land ikke er noen moskeer som praktiserer bønnerop i offentligheten.

– Jeg blåser i hva menneskerettsbestemmelser sier i denne saken. Jeg er opptatt av at folk skal ha fred og ro i sine nærmiljøer, og det betyr å ikke bli forstyrret med bønnerop. Finnes det motstridende bestemmelser i menneskerettskonvensjonen, så bryr jeg meg rett og slett ikke om det, for det blir for dumt, sier Frps innvandringspolitiske talsmann Jon Helgheim til Vårt Land.

Bakgrunnen er et forslag om forbud som legges fram på partiets landsmøte i helgen. Sist gang Frp foreslo noe slikt, konkluderte Justisdepartementet med at et generelt lovforbud mot bønnerop antakelig er i strid med religionsfriheten slik den er beskrevet i Den europeiske menneskerettighetskonvensjonen.

Helgheim et forbud er på sin plass selv om bønneropene han vil forby ikke praktiseres i dag:

– Vi må få lagt ballen død først som sist. Bønnerop er noe folk flest ikke vil ha. Det har vi sett på debatten som har blusset opp når norske kommuner har gitt slike tillatelser tidligere. Det er til stor sjenanse og irritasjon for naboer som blir berørt sier Helgheim.

Les mer om

  1. Fremskrittspartiet (Frp)