Politikk

Høyrepolitiker vil skjerpe loven om kjøp av sexdukker etter at mann ble frikjent

Peter C. Frølich (H) mener Stortinget bør skjerpe loven om kjøp av sexdukker som etterligner barn, etter at en mann i 60-årene fra Rogaland ble frikjent.

Stortingsrepresentant Peter Christian Frølich sier til Dagbladet at loven om kjøp av sexdukker er uklar og sier Stortinget bør skjerpe den. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

  • NTB

Mannen i 60-årene ble forrige uke frikjent i Haugaland tingrett etter å blant annet ha vært tiltalt for å ha bestilt «en silikondukke som i størrelse og utseende fremstår som kroppen til et mindreårig barn». I en nærmest identisk sak fra Fosen tingrett ble derimot en mann i 50-årene dømt, skriver Dagbladet.

– Retten la avgjørende vekt på at loven var uklar på om dette rammes, og at Stortinget så seint som i fjor fattet vedtak der de ba regjeringen komme tilbake med et lovforslag for å gjøre dette straffbart, sier rogalendingens forsvarer John Christian Elden til avisen.

Nestleder i justiskomiteen Peter Christian Frølich (H) sier loven er uklar.

– I en rettsstat skal uklar lovtekst komme tiltalte til gode. Men da bør Stortinget skjerpe loven for framtidige saker. Her må tvil ryddes til side, sier nestleder i justiskomiteen, Frølich.

I tillegg til ha bestilt en sexdukke på én meter, ble trønderen i 50-årene i januar også dømt for chatting om overgrep, oppbevaring av overgrepsmateriale. Mannen i 60-årene sto også tiltalt for oppbevaring av overgrepsmateriale.

Les også

  1. Nedgang i beslag av sexdukker som ligner barn

  2. Mann dømt for å ha bestilt sexdukke utformet som et barn

  3. Tollere har beslaglagt 21 sexdukker fremstilt som barn

Les mer om

  1. Peter Christian Frølich
  2. Overgrep