Politikk

Asylsøkere får 10.000 kroner ekstra for å returnere frivillig

UDI øker pengestøtten med 10.000 kroner til de 500 første asylsøkerne som søker om frivillig assistert retur fra mandag og seks uker framover.

Sylvi Listhaug på Frp's landsmøte på Gardermoen i helgen.
  • Ntb

— Vi skal stimulere flere til å reise tilbake frivillig gjennom å betale dem litt mer penger, som de får med seg når de reiser ut. Det vil spare oss for mye penger, for det er kostbart å ha folk i mottak, sier innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) til NRK.

Ordningen innebærer at asylsøkerne som får ekstra pengestøtte vil motta 10.000 kroner i tillegg til den ordinære reisestøtten på 20.000 kroner.

For å motta ekstrasummen kan ikke søkeren ha oversittet utreisefristen. Det stilles også krav om at søkeren ankom Norge før 1. april i år og at han eller hun har søkt seg til Norge om førsteland.

Utlendingsdirektoratet (UDI) opplyser at målet er å stimulere til raskere frivillig retur for personer som ikke har krav på beskyttelse i Norge. Ordningen skal markedsføres via skjermer og plakater i 31 kommuner.

  • Interessert i politikk? Hør vår politiske podkast, Aftenpodden. Lytt og abonner via Itunes på telefonen din her, via desktop her, eller lytt herfra med ett klikk:

Les også

  1. Listhaug-stunt latterliggjort av populær TV-komiker i USA

  2. De tapte sakene Frp ikke lenger snakker om

  3. Venstresidens krise i Europa | Frank Rossavik

Les mer om

  1. Politikk
  2. Migrantkrisen i Europa