Politikk

Drakk tre akevitt før han talte i Stortinget

  • Nicolai Heyerdahl

Etter å ha inntatt akevitten og ølet, bestemte likevel Per Sandberg seg for å delta i kveldsdebatten om næringspolitikk. Foto: STORTINGET WEB-TV

  • Jeg har fått tilbakemelding på at han holdt et glitrende innlegg, sier Siv Jensen om nestformann Per Sandberg.

Sandberg er leder av Stortingets transport— og kommunikasjonskomité, og var i utgangspunktet på juleavslutning på restauranten Mr. Hong i Oslo tirsdag kveld.

Tre akevitt

— Vi hadde juleavslutning for komiteen. Vi hadde først en aperitiff i komitérommet, der jeg drakk en akevitt. Under middagen drakk jeg en øl og en akevitt. Etterpå drakk jeg en akevitt på kontoret til Trond Helleland, sier Sandberg til VG. Etter å ha inntatt akevitten og ølet, bestemte likevel Frp-toppen seg for å delta i kveldsdebatten om næringspolitikk inne i salen. Ved 23-tiden holdt han et innlegg, men ble til slutt avbrutt av president Eirin Faldet, som avsluttet debatten. Da Sandberg skulle si «president», forsnakker han seg, og sa i stedet «representant». Da Faldet avbrøt ham, utløste det latter i salen.

- Bør teste alle

Ifølge VG var det flere representanter som reagerte på Sandbergs opptreden på talerstolen. Per Sandberg selv sier at han følte seg langt fra beruset. På spørsmål om han synes det er "greit" å ta en øl og tre akevitt før han går på talerstolen i nasjonalsforsamlingen, svarer nestformannen følgende: - Det har jeg ikke noen kommentar til. Det kan du spørre 169 representanter om. De som påstår at jeg var beruset eller full, er antagelig mine politiske motstandere som har en helt annen agenda. Du burde ta promilletest av hele stortingssalen i stedet for å bare henge ut meg, sier Sandberg. Han sier at alkoholinntaket skjedde i perioden fra klokken 18 til 23 tirsdag kveld.

- Glitrende innlegg

Lagtingspresident Inge Lønning (H) fastslår at ingen bør gå på talerstolen hvis de er påvirket av alkohol. Det har med respekt for nasjonalforsamlingen å gjøre, mener Høyre-representanten. Stortingspresident Torbjørn Jagland er enig. - Det å ha promille på Stortingets talerstol er slik man ikke gjør. Det har med respekt for Stortinget og for seg selv å gjøre, sier Jagland i en uttalelse.En ikke navngitt representant sier til VG at Sandberg ikke virket "helt edru". -Sandberg kom med et innlegg som delvis var utenfor temaet, det skapte temperatur, sier Per Olaf Lundteigen (Sp). Men Frp-leder Siv Jensen forsvarer sin partifelle. - Jeg skal ikke begi meg i kast med å trekke grensene her. I utgangspunktet er det opp til hver enkelt stortingsrepresentant å til enhver tid være skikket til å stå på Stortingets talerstol. Jeg har ikke fått noen signaler om at Sandberg ikke var det. Jeg har fått tilbakemelding på at han holdt et glitrende innlegg, sier Jensen til VG. I slutten av forrige måned mistet Sandberg førerkortet i åtte måneder etter å ha blitt tatt for råkjøring i Troms. Han beskrev hendelsen som både pinlig og flau.

Les også

  1. Frp-krav: Snakk norsk!

  2. Feier ut de rødgrønne

  3. SV skeptisk til Aps flørt

  4. - KrF er interessant

Les mer om

  1. Politikk