Politikk

Siv Jensen: - Rart at Aasrud ikke må gå

Statsråd Rigmor Aasrud sitter, etter det Aftenposten erfarer, trygt.

- Jeg synes hennes forklaring er hul og lite sammenhengende, sier Siv Jensen.
  • Karen Tjernshaugen
    Karen Tjernshaugen
    Nyhetssjef

I dag gjennomfører statsminister Jens Stoltenberg en rekke endringer i Regjeringen. Men fornyings— og administrasjonsminister Rigmor Aasrud, som har vært under sterkt press etter 22. julikommisjonens rapport, blir sittende, etter det Aftenposten erfarer.

Frp-leder Siv Jensen synes det er merkelig at Aasrud sitter trygt.

— Når Aasrud erkjenner å ha forstått at hun har det øverste ansvaret for sikkerheten i regjeringsbyggene, er det merkelig at hun ikke har forstått at hun hadde ansvaret for sikkerhetsprosjektet. Jeg synes hennes forklaring er hul og lite sammenhengende. Jeg synes det er rart at Jens Stoltenberg ikke lar det få konsekvenser for henne, sier Siv Jensen til Aftenposten.

Les også

Visste ikke at hennes departement hadde ansvaret for sikkerheten

Det var hennes departement som hadde ansvaret for sikringen av regjeringsbyggene 22. juli i fjor, men i referatene fra intervjuet hennes med 22. juli-kommisjonen som ble frigitt torsdag, går det fram at hun ikke var klar over dette ansvaret.

Les også

  1. Oppdaget ansvaret etter 22. juli

  2. Dette er statsrådsskiftene som annonseres i dag

Norsk politikk

Nyhetsbrev En gang i uken gir vår politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim deg sitt perspektiv på det viktigste som har skjedd i maktens korridorer.

Les mer om

  1. Politikk