Arbeiderpartiets nettsider angrepet på nytt

Bare minutter før partileder Jens Stoltenberg åpnet Arbeiderpartiets landsmøte, bar partiets nettsider preg av at hackergruppen Anonymous hadde gjort alvor av sin siste trussel.

Les mer:

Gruppen varslet ifølge Dagbladet.no at den ville trappe opp innsatsen mot Arbeiderpartiet til landsmøteåpningen klokken 13. Angrepet kommer i kjølvannet av at Arbeiderpartiet sammen med Høyre sørget for at datalagringsdirektivet ble vedtatt av Stortinget tidligere i uken.

Ville hindre overføring

Ett av målene torsdag var å hindre den direkte nettoverføringen fra landsmøtet i Oslo: «Vi fortsetter vår protest mot Arbeiderpartiet og vil ta ned livestreamen fra landsmøte i dag kl. 13.00! We do not forgive, we do not forget /Anon.»

Gjennom hele torsdagen har flere av Arbeiderpartiets nettsteder blitt angrepet og hatt store tekniske problemer. Hovedsiden til partiet var delvis nede i opptil halvannen time torsdag ettermiddag. Likevel tror kommunikasjonssjef Pia Gulbrandsen de fleste som ville det, har fått med seg det som skjedde på landsmøtet.

– Mange har delt lenker på Facebook og det har vært tenkt kreativt for å finne alternative kanaler hvor folk kan følge med. Samtidig viser nedetiden på nettsidene at hackerne i hvert fall tidvis har lykkes med å slå oss ut, sier Gulbrandsen til NTB.

Bruker sosiale medier

Hun har lite til overs for aksjonsformen, men sier partiet har alternative løsninger å falle tilbake på.

– Vi har flinke leverandører som jobber på spreng for å komme tilbake til normal og stabil drift. Samtidig kan vi styre mye av nettrafikken over på blant annet Facebook om problemene fortsetter.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre var en av mange i Arbeiderpartiet som ba tilhengere følge med på landsmøtet via nettopp Facebook.

« Vi oppfordrer alle som er interessert i å følge landsmøtet vårt live til å gjøre dette via Arbeiderpartiets og min Facebook-side,» lyder oppfordringen fra Støre.

Også nettsamfunnet Origo, som blant annet styrer kommentarfunksjonene i mange nettaviser tilhørende A-pressen, har vært ustabilt og tregt.

Høyre, som også har vært utsatt for hackerangrep, var torsdag ettermiddag ikke berørt av angrepet mot Arbeiderpartiets landsmøte.