Stortinget blir ikke enige om asylregningen - gjenopptar forhandlingene onsdag formiddag

Partene på Stortinget fortsetter budsjettforhandlingene klokken 11 onsdag formiddag. Samtidig ber kommunene Regjeringen om mer penger og informasjon om flyktningene.

Hans Olav Syversen (Krf) snakker med pressen i det han ankommer første forhandlingsmøte mellom samarbeidspartiene om statsbudsjettet for 2016 i Stortinget tirsdag ettermiddag.

— Vi har hatt en god dag, men vi er ikke i mål på noen måte, oppsummerte KrFs Hans Olav Syversen da han og de andre budsjettpartene kom ut fra forhandlingsrommet i 21-tiden tirsdag.

Han vil ikke si om han mener avstanden mellom partene i år er større enn tidligere, men fastslår at det å skulle finne inndekning på hele 9,5 milliarder kroner på neste års budsjett for å dekke asylregningen, er en krevende øvelse.

— Det gjør utfordringene større enn om det bare hadde vært det opprinnelig budsjettet som lå på bordet, fastslår Syversen.

Partene skal etter planen gjenoppta forhandlingene onsdag klokken 11, rett etter at statsminister Erna Solberg (H) har vært i spørretimen.

Fikk du med deg denne?

Les også

Velkommen til Norges mest isolerte asylmottak

Kommunene ber om mer asylinformasjon

KS ber Regjeringen om mer penger og informasjon til kommuner som tar imot flyktninger.

– Flere kommuner opplever at det er de private aktørene som tar kontakt, uformelt og tilfeldig. Ikke UDI eller fylkesmennene eller KS' regionale apparat, skriver kommuneorganisasjonen i et brev til kommunalminister Jan Tore Sanner (H).

I Arendal, der åtte private aktører driver flyktningmottak, har rådmann Harald Danielsen opplevd at det blir opprettet asylmottak uten at han visste om det, ifølgeNRK.

– Kommunene skal bistå, men trenger å bli konkret involvert i planlegging og gjennomføring av ekstraordinære tiltak ved etablering av mottak, skriver KS videre i brevet.

Organisasjonen ber også statsråden om å styrke integreringstilskuddet til kommunene og om en refusjonsordning for barnevernstiltak, slik at enslige mindreårige kan integreres raskere.

Hans Olav Syversen (KrF) idet han ankom første forhandlingsmøte mellom samarbeidspartiene om statsbudsjettet for 2016 i Stortinget tirsdag ettermiddag.