Vil vise frem rikingene på safari – slik bor han selv

Rødt-leder Bjørnar Moxnes (31) vil busse folk på rikingsafari på Oslo vestkant. Selv bor han i en villa med anslått verdi på mer enn 15 millioner.

Rødt-leder Bjørnar Moxnes bor i en generasjonsbolig, en stor ærverdig villa, på Nordstrand i Oslo.

Når Bjørnar Moxnes er ferdig med høstens planlagte rikingsafari, kan han gå hjem til familiens multimillionvilla på Nordstrand i Oslo. Moxnes flyttet nylig inn i barndomshjemmet som nå er oppdelt som generasjonsbolig.

— Det har en super beliggenhet. Halvparten av tomannsboliger her går for 7,5 mill. For denne, uten å ha sett innsiden, er vi over 15 millioner i hvert fall, sier Soliman Sarwar, daglig leder hos Privatmegleren Nordstrand.

Huset har ifølge Eiendomsregisteret et bruksareal på 509 kvadratmeter, og et totalt areal på 652 kvadratmeter. Utenfor brer det seg en stor hage med uthus.

Sarwar mener boligen vil være mulig å omsette for en høy sum, spesielt hvis den splittes opp i flere leiligheter. Barndomshjemmet deles nå mellom Bjørnar Moxnes og hans familie, den tre år eldre søsteren og foreldrene deres med en leietager.

Attraktivt område

Aftenposten skrev i gårom hvordan partiet Rødt vil busse skuelystne til Oslos vestkant for å se nærmere på hvordan de "superrike" i Norge bor og lever. Hensikten er å få frem de store økonomiske forskjellene i Norge. Men lederen i Rødt kunne like gjerne lagt studieturen til sitt eget nabolag.

Les også

Rødt vil arrangere rikingsafari

— Nordstrand og Bekkelaget er Oslos kanskje mest attraktive område for barnefamilier. Flere steder har du fantastisk utsikt. Det er stille og rolig, men sentrumsnært. Det ser man på prisene også. Bortsett fra utvalgte steder på Oslo Vest er et ingen steder man har hatt så stor prisvekst som her, sier Sarwar.

Megleren sier bare tomten til Moxnes-familiens bolig trolig er verdt fra seks til åtte millioner.

— En vanlig enebolig med tomt og litt god standard koster fort ti millioner her, og da snakker vi om en helt ordinær bolig. Snakker vi litt ekstra, er det fort over 20 millioner, sier megleren.

Arvet del

I februar arvet Bjørnar Moxnes og søsteren en liten andel i barndomshjemmet hver i forbindelse med at farmoren gikk bort. I dag leier Rødt -lederen en del av huset på 96 kvadrameter av sine foreldre.

- Vi betaler 7000 pluss strøm, som er under markedsleie, sier Moxnes til Aftenposten.

På Rødts planlagte "rikingsafari" er det lagt inn stopp utenfor huset til investor Jan Haudemann-Andersen på Slemdal og flere navngitte utleiekonger.

— Vi er inspirert av Sverige, hvor man for noen år siden tilbød folk gratis busstransport til noen av de aller rikeste i Stockholm, og opplyste om inntekt og formue for noen av de mest fasjonable adressene, sa Moxnes til Aftenposten mandag.

- Nyttig erfaring

Inntil nylig bodde Rødt-lederen på Bolteløkka i Oslo, men i midten av juni meldte han flytting til barndomshjemmet på Nordstrand med sin samboer og lille datter.

— Jeg er vokst opp i et av Oslos rikeste strøk, med foreldre som har helt vanlige inntekter. Jeg har levd tett på dem som har mye å rutte med uten å ha det selv. Det har vært en nyttig erfaring, og har gitt meg stor tro på utjevning av økonomiske forskjeller som en viktig verdi, sier Moxnes.

- Synes du det er et paradoks at du som bor i en stor villa i et av Oslos dyreste strøk skal busse folk rundt for å vise hvordan de rike bor?

— Nei, mange bor i villa uten å være superrik. For oss er det viktigste å få vist frem de økonomiske forskjellene i Norge. Oslo er den mest delte byen i Norge. Vi ønsker å få frem fakta om inntekts- og formuesfordelingen. Det er poenget med en slik busstur.