Ny elendig måling for Venstre – Sp mest frem

Trine Skei Grande ville blitt Venstres eneste representant på Stortinget dersom det var valg i dag, ifølge ny meningsmåling for TV 2. Partiet får 2,2 prosent.

To av tre velgere har vendt Venstre ryggen siden stortingsvalget for to år siden, ifølge TV 2s ferske meningsmåling. Denne helgen samles partiet, med partileder Trine Skei Grande (t.v.) og stortingspolitiker Abid Raja, til landsmøte.

Dersom det hadde vært stortingsvalg i dag ville det blitt et klart flertall for regjeringsskifte. De fire regjeringspartiene får 68 mandater, og opposisjonen 101. De tre rødgrønne partiene som styrte Norge fra 2005 til 2013, ville fått flertall med 90 mandater, viser TV 2s meningsmåling for mars.

Bare hver tredje velger som stemte Venstre i 2017, sier at de ville gjort det samme i dag. Ingen partier er i nærheten av å ha en lavere andel trofaste velgere. Det samme bekreftes av andre målinger.

Les også

LES OGSÅ: Stein Erik Hagen støtter Abid Raja og Venstre med 1 mill.

Laveste for regjeringspartiene på seks år

Sp går mest frem på målingen med 2,4 prosentpoeng til 12,8. Det er den høyeste oppslutningen for partiet på Kantars målinger for TV 2 på nesten to år. Også Ap går frem, med 0,9 til 27,4 prosent, mens SV går tilbake 0,8 til 8,0 prosent.

Høyre går frem med 1,2 prosentpoeng til 24,8 prosent, mens Fremskrittspartiet går tilbake 1,5 til 10,8 prosent. KrF, som i februar ble målt over sperregrensen på den første målingen etter at de gikk inn i regjering, faller igjen under med 3,7 prosent.

Dette den laveste oppslutningen de fire partiene som nå sitter i regjering har hatt på TV 2s målinger etter stortingsvalget i 2013.

Rødt måler 4,8 (-1,4), mens MDG måler 3,6 (-0,2).

Feilmarginen på målingen er mellom 1,4 og 2,8 prosentpoeng, og den er størst for de største partiene.

Les også

KOMMENTAR: «Velgerne trenger svar på spørsmålet om hva som er vitsen med Venstre», skriver Trine Eilertsen

Landsmøte i krisens tegn

For Venstre har regjeringsdeltagelsen hittil vært en kalddusj.

På snittet av alle målinger som ble gjort i februar, hadde partiet bare 2,6 prosent oppslutning. De ligger foreløpig an til å havne enda lavere i mars, viser oversikten til Pollofpolls.

Denne helgen er partiet samlet til landsmøte. Det er et parti i krise, som har mistet rundt 1300 medlemmer på to år og med mye støy rundt partilederen, som samles i Stjørdal.