Her er den nye regjeringen

Når KrF kommer inn i regjeringen og Erna Solbergs lag utvides, kommer fire helt nye navn til å ta plass rundt kongens bord. I tillegg bytter en statsråd departement, mens Bård Hoksrud og Linda Hofstad Helleland må tilbake til Stortinget.

Her er de nye statsrådene:

Utviklingsminister Dag Inge Ulstein, 38 år, KrF Hordaland

Det ferskeste fjeset i rikspolitikken har lang erfaring fra kommunalpolitikken i Bergen. Han var byråd fra 2013 til 2014, og en ny periode fra 2015 til 2018. Opprinnelig er han sunnmøring og utdannet teolog, med etterutdanning som sexolog.

Ulstein var en av Knut Arild Hareides allierte i kampen for at KrF skulle søke regjeringssamarbeid med Arbeiderpartiet. Han vil bli konfrontert med mange av uttalelsene fra den interne partidebatten. Som utviklingsminister skal han arbeide i Utenriksdepartementet.

Den nye utviklingsministeren har vurdert å bli misjonær. På fritiden spiller han musikk. I 2012 hadde bandet hans Electric City hiten «Bittersweet».

Barne og familieminister Kjell Ingolf Ropstad, 33 år, KrF Agder

Ropstad gikk seirende ut av kampen om KrFs veivalg. Han har vært nestleder i partiet siden 2017 og har sittet på Stortinget siden 2009. Der har han jobbet mye med næringspolitikk.

Han ledet KrFs forhandlingsdelegasjon i arbeidet med ny regjeringsplattform. Som konservativ i familiepolitikken og markert tilhenger av innstramming i dagens abortpraksis har han fått et stempel som mørkemann. Som statsråd får han også ansvar for tros- og livssynspolitikken.

Ifølge Wikipedia har han bakgrunn som fotballspiller i Oldenborg Idrætsselskap, der han i 2010 i snitt scorte 2,7 mål per kamp.

Landbruks og matminister Olaug Bollestad, 57 år, KrF Rogaland

Hun fikk fast plass på Stortinget i 2013, etter fire år som vara. Med bakgrunn som sykepleier og ordfører hjemme i Gjesdal har hun særlig jobbet med helse- og omsorgspolitikk. Hun ble leder i KrFs fylkesparti i Rogaland i 2008, og nestleder i partiet i 2015.

Etter at regjeringsplattformen var ferdigforhandlet trakk Knut Arild Hareide seg som partileder. Som første nestleder overtok Bollestad partiledelsen. Det blir et mellomspill, hun er ikke kandidat som partileder på vårens landsmøte.

Samfunnssikkerhetsminister Ingvil Smines Tybring-Gjedde (54), Frp Oslo

Tybring-Gjedde forfremmes fra jobben som statssekretær i Olje- og energidepartementet til leder av den nye jobben som samfunnsikkerhetsminister, det blir en del av Justisdepartementet.

Den nye statsråden er gift med stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde, som markerte klar skepsis til utvidelse av regjeringen.

Hun har lang erfaring fra oljebransjen, etter utdannelse som NDT-tekniker i Danmark. Hun har politisk bakgrunn fra lokalpolitikken i Oslo.

Samfunnssikkerhetsministeren skal jobbe i Justisdepartementet.

I 2018 utnevnte bladet Kapital henne til landets 38. mektigste kvinne i Norge.

Disse regjeringsmedlemmene blir på sin post

Statsminister: Erna Solberg, 57 år, Høyre Hordaland

Høyre-lederen har vært statsminister i fem år, og hele tiden gjort det klart at hun ønsker en borgerlig flertallsregjering. Det fikk hun tirsdag. Hun var kommunalminister med tilnavnet «Jern-Erna» i Bondevik II-regjeringen.

Finansminister Siv Jensen, 49 år, Frp fra Oslo

Har sittet som finansminister i hele regjeringsperioden. Hun overtok som partileder i 2006 og jobbet hardt for å «ansvarliggjøre» partiet og komme inn i regjering.

Kultur og likestillingsminister Trine Skei Grande, 48 år, Venstre Oslo

Opprinnelig fra Overhalla i Nord-Trøndelag. Tidligere byråd for kultur- og utdanning i Oslo, der hun også har sittet i bystyret. Hun har hatt en rekke verv i Unge Venstre og Venstre og har sittet i fylkestinget i Nord-Trøndelag. Siden 2001 har hun møtt fast på Stortinget, de første fire årene som fast vararepresentant for Odd Einar Dørum.

Utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide, 42 år Høyre Oslo

Kom inn i Regjeringen i 2013. Hun ble forfremmet fra forsvarsministerposten til jobben som utenriksminister da Børge Brende dro til Davos. Hun er utdannet jurist.

Justisminister Tor Mikkel Wara, 54 år, Frp Oslo

Ble justisminister våren 2018 da Sylvi Listhaug måtte trekke seg. Han har lang fartstid fra partiet, men i mange år valgte han arbeid i informasjonsbransjen. Rundt 1990 ble han oppfattet som kronprins i partiet, men meldte seg ut av ungdomsorganisasjonen i 1994, etter en hard intern strid.

Kommunal og moderniseringsminister Monica Mæland, 50 år, Høyre Hordaland

Fra 2013 til 2018 var hun næringsminister, før hun overtok som kommunalminister. Hun er født i Arendal, men har bodd i Bergen siden studietiden. Utdannet advokat og har vært byrådsleder i Bergen.

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen, 53 år, Høyre Finnmark

Sittet på Stortinget siden 2009, og har bakgrunn som ordfører i Båtsfjord. Før han ble forsvarsminister var han EU- og EØS minister.

Olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg, 47 år, Frp Nordland

Tidligere ordfører i Hadsel, før han i 2015 ble statssekretær i departementet han ble valgt inn opå Stortinget i 2017. I august 2018 ble han utnevnt som statsråd.

Helse- og omsorgsminister Bent Høie, 47 år, Høyre Rogaland

Har hatt samme ministerpost siden 2013. Nestleder i Høyre, sittet på Stortinget siden 2000.

Samferdselsminister Jon Georg Dale, 34 år, Frp Møre og Romsdal

Han kom inn i regjeringen som landbruksminister. Dale har vært en politisk rival med Sylvi Listhaug siden ungdomspolitikken i hjemfylket. Dale er odelsgutt og faglært kjøttskjærer.

Kunnskaps og integreringsminister Jan Tore Sanner, 52 år, Høyre Akershus

Gikk fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet til Kunnskapsdepartementet i fjor. Da ble integreringsarbeidet lagt inn i kunnskapsdepartementet.

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen, 39 år, Høyre, Telemark

Overraskende for mange takket han nei til gjenvalg til Stortinget før valget 2017. Men fortsatte som Kunnskapsminister før han ble næringsminister. Statsviteren Røe Isaksen har ledet Unge Høyre og er av mange sett på som en potensiell lederkandidat i Høyre.

Fiskeriminister Harald Tom Nesvik, 52 år fra Møre og Romsdal

Ble fiskeriminister da Per Sandberg trakk seg i fjor høst. Han satt på Stortinget fra 1997 til 2017.

Arbeidsminister Anniken Hauglie, 46 år, Høyre Oslo.

Har vært arbeidsminister siden desember 2015. Bakgrunn fra lokalpolitikken i Oslo.

Eldre og folkehelseminister Åse Michaelsen, 58 år, Frp Agder

Har sittet på Stortinget siden 2005. Har jobbet mange år som fraktkoordinator i SAS.

Forsknings og høyere utdanningsminister Iselin Nybø, 36 år, Venstre Rogaland

Nybø kommer fra advokatjobbda hun ble valgt inn på Stortinget i 2013. Hun mistet plassen ved valget i 2017.

Klima- og miljøvernminister Ola Elvestuen, 51 år, Venstre Oslo

Han har vært nestleder i Venstre siden 2008 og stortingsrepresentant siden året etter. Han har erfaring som fotomodell, gartnerassistent og bygningsarbeider, og han har studert sosialantropologi og statsvitenskap.

Han bytter post

Digitaliseringsminister Nikolai Astrup, 40 år, Høyre Oslo

Etter ett år som bistandsminister bytter han beite og blir digitaliseringsminister. Ble innvalgt på Stortinget i 2009 og jobbet mye med energi- og miljøpolitikk.