Siv Jensen gir Carl I. Hagen klar beskjed om klima

Frp-leder Siv Jensen slår fast at Carl I. Hagen må forholde seg til partiprogrammet hvor det står at klimaendringene er menneskeskapte.

Frp-leder Siv Jensen sammen med Carl I. Hagen på landsmøtet i mai i fjor. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
  • NTB

Frp-veteran og stortingskandidat Carl I. Hagen erklærte denne uken «kamp mot klimahysteriet» og hevdet overfor flere medier at klimaendringene ikke er menneskeskapte. Nå får han klar beskjed fra partileder Siv Jensen om å rette seg etter partiprogrammet, ifølge Dagens Næringsliv.

– Han, som meg, må forholde seg til det som står i Frps program. Vårt program er mer kritisk til disse spørsmålene enn andre partier er, men vi anerkjenner at klimaendringene også er menneskeskapte. Men vi peker også på at det er en del av naturlige variasjoner. Likevel peker vi på at det er fornuftig å kutte CO2-utslippene, sier Siv Jensen.

Hagen sier at han ikke ønsker å uttale seg om saken før han ser den på trykk. Frp-veteranen satser på et stortingscomeback etter at han mandag inntok fjerdeplassen på partiets nominasjonsliste i hovedstaden. Jensen sier «hun tenkte det var et artig fremstøt» da hun fikk vite om planene.