Fire av ti Demokratene-representanter i Kristiansand bystyre melder seg ut av partiet

De fire erklærer støtte til Ap-politiker Jan Oddvar Skisland, som nå trolig blir ordfører i sørlandsbyen.

Vidar Kleppe er leder for Demokratene.

Det melder NRK.

– Vi har meldt oss ut på grunn av interne stridigheter. Vi følte det var det eneste riktige å gjøre, sier tidligere Demokratene-politiker og byrådsmedlem Roy Fardal til kanalen.

De fire som bryter ut er Fardal, Lajla Elefskaas, Olav Homme og Jorunn Aa. Olsen.

De fire blir nå uavhengige representanter i bystyret, og åpner med å støtte Arbeiderpartiets ordførerkandidat Jan Oddvar Skisland.

– Det som nå har skjedd er at fire stykker meldte seg ut av Demokratene i går kveld, og de har henvendt seg til meg og bedt om å komme med i vårt samarbeid, sier Aps forhandlingsleder Astrid Hilde til Fædrelandsvennen.

Arbeiderpartiet har blitt enige med fem andre partier om å danne en mindretallskonstellasjon, men har manglet fire mandater på å sikre seg ordføreren. Med støtte fra Demokratenes eks-politikere, har Ap nå flertallet de trenger i bystyret.

Det vakte oppsikt da Demokratene ble det tredje største partiet i Kristiansand med 13,5 prosent oppslutning. Partier ledes av den tidligere Frp-stortingsrepresentanten Vidar Kleppe.

Partiet vil blant annet avskaffe bompenger og eiendomsskatten i Kristiansand. De vil også ha reduserte politikerlønninger, styrke kommunale tilbud i bydelene og kjempe mot fattigdom. Videre krever de at det ikke skal gis mer penger til den omstride kunstsiloen.