Journalisten bak dansevideo-saken tar ikke gjenvalg til Stortingets Presselosje

Lars Joakim Skarvøy takker nei til å fortsette i Stortingsjournalistenes organisasjon.

I morgen skal Stortingets presselosje, organisasjonen til journalistene som dekker norsk politikk og er mye på Stortinget, ha årsmøte.

På dagsordenen står blant annet valg av nytt styre. Kasserer i foreningen har vært Lars Joakim Skarvøy, VG-journalisten som laget saken om dansevideoen fra Bar Vulkan, og som er blitt beskyldt for å fabrikkere sitater og fremstille saken på en uriktig måte.

VG-journalist Lars Joakim Skarvøy tar ikke gjenvalg til styreverv i Stortingets presselosje.

I helgen meddelte Skarvøy at han ikke tar gjenvalg til vervet i Presselosjen.

Skarvøy står nå sentralt i den omfattende interne granskingen VG gjennomfører om hele saksforløpet. Den interne rapporten ble før helgen lovet i løpet av «få dager». Men på søndag gikk utviklingsredaktør i VG Ola Stenberg, som også er mediekontakt i saken, ut og sa at rapporten ikke ville komme før «i løpet av uken».

– Han er en av flere som ikke ønsker gjenvalg og ga ingen begrunnelse for avgjørelsen, sier leder i valgkomiteen, Tore Gjerstad.

Skarvøy har ikke besvart Aftenpostens henvendelse onsdag.

Les også: Barvideo-saken er helt krise for VG

Ble klaget på

Leder i Presselosjen, leder i Dagbladets politiske avdeling, Mats Rønning, har følgende kommentar til avgjørelsen.

– Jeg kan ikke annet enn ta det til etterretning. Han har gjort en formidabel innsats i styret som kasserer, og senest vært sentral i en pågående dialog med Stortinget om å sikre pressen adgang til lokalene på Stortinget, sier Rønning.

– Ville det vært problematisk å ha ham med i styret videre nå?

– Det ønsker jeg ikke å gå inn på. Vi har ikke sett VGs konklusjoner eller hørt Skarvøys versjon av det som skjedde. Og jeg har ikke det hele bildet. Jeg vet heller ikke om hans ønske om ikke å ta gjenvalg er begrunnet i denne saken.

Det verserer rykter om at han har fått klager på sin oppførsel på Stortinget. Er det korrekt?

– Styret i Presselosjen har de siste årene hatt en klagesak til behandling knyttet til to journalister i VG. Den ble lagt til side som grunnløs i forståelse med Stortinget og de aktuelle representantene, sier Rønning.

Aftenposten har kontaktet Lars Joakim Skarvøy og spurt hvorfor han velger å ikke ta gjenvalg. Han har ikke besvart henvendelsen.