Politikk

MDGs programforslag: dyrere kjøtt og bensin

Økte avgifter på bensin, kjøtt og flyreiser er blant tiltakene i forslaget til Miljøpartiet De Grønnes (MDG) partiprogram for neste stortingsperiode.

MDG og Rasmus Hansson legger i dag frem forslag til nytt partiprogram.
  • NTB

Forslaget legges fram torsdag og inneholder flere upopulære tiltak, tøffe kutt og få løfter om økte velferdsgoder, skriver Dagsavisen.

Les også

Valgforsker: - MDG er reelt blokkuavhengig

Blant annet blir det foreslått å stanse utbyggingen av Johan Sverdrup-utbyggingen og doble den omstridte flyseteavgiften. Partiet hevder Norge kan klare å kutte 60 prosent av dagens klimautslipp innen 14 år dersom tiltakene innføres.

Leder av programkomiteen i MDG Ingrid Liland.

– MDG er villig til å gjøre det som trengs og ta i bruk tiltakene som virker. Vi er ærlige på hva dette vil koste. Vi har ikke sett at de andre politikerne tør å være ærlige på hva som må til, sier leder av programkomiteen Ingrid Liland.

Sist gang MDG la fram et partiprogram, fikk partiet mye oppmerksomhet for forslag som offentlig hasjdyrking og tiltak for å hindre at rådyrkalver blir drept av slåmaskiner. Denne gangen har programkomiteen i større grad lagt vekt på det grønne skiftet, ifølge Dagsavisen

Les også

  1. Av og til føles det å leve miljøvennlig litt som å stryke på en IQ-test | Rasmus Hansson

  2. Ung Oslo-mann har tilstått hacking av SV og Miljøpartiet de Grønne

  3. Slik var de første angrepene under forsvarsdebatten på Stortinget - mens Skei Grande spilte Pokémon Go

Norsk politikk

Nyhetsbrev En gang i uken gir vår politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim deg sitt perspektiv på det viktigste som har skjedd i maktens korridorer.

Les mer om

  1. Johan Sverdrup
  2. Miljøpartiet De Grønne (MDG)
  3. Klimautslipp