Ap-president: Ikke en versjon Thommessen har funnet på

Visepresident Magne Rommetveit (Ap) gir stortingspresident Olemic Thommessen full støtte i beskrivelsen av byggeskandalen.

Stortingets tredje visepresident Magne Rommetveit på vei til mandagens krisemøte i presidentskapet.

– Dette er ikke en versjon stortingspresident Olemic Thommessen har funnet på selv. Det er hele presidentskapet som står bak oppfatningen av historikken fra vi ble valgt i oktober, sier Rommetveit.

Etter presidentskapets hastemøte mandag kveld, var Thommessen meget klar på at presidentskapet ikke har fått god nok eller full informasjon fra Stortingets administrasjon.

Har tillit?

Thommessen sier også at han føler at han har presidentskapets tillit.

Både Frps andre visepresident Morten Wold og Aps Rommetveit bekrefter at de støtter Thommessens beskrivelse av fakta i historien om byggeskandalen fra oktober og frem til i dag.

Les dette: Syv ting du bør vite om byggeskandalen

– Ja. Vi har gått gjennom hendelsesforløpet, og har fått en felles oppfatning av hva vi har fått greie på, og hva vi ikke har fått greie på. Om han har fått annen informasjon, vet jeg ikke. Han sier at han ikke har det, sier Rommetveit.

– Men det kan være at administrasjonen ikke har visst så mye de heller. Om de har hatt all informasjon de burde ha hatt. For jeg har vondt for å se at de med vilje skal ha unnlatt å informere, sier Rommetveit.

Les også: Dette må Thommessen svare på onsdag

– Informasjon til presidentskapet for dårlig

– Jeg opplever at presidentskapet har en felles oppfatning av det som har skjedd siden vi ble valgt i oktober og frem til nå. Og at det er åpenbart at informasjonen til presidentskapet har vært for dårlig, og at vi ikke har hatt mulighet til å forutse den stor overskridelsen som har kommet nå, sier Morten Wold (Frp), andre visepresident.

Spørsmålet om Thommessen har tillit, er vanskeligere å svare på for Ap-presidenten.

– Trenger jeg å svare på det? Det blir galt enten jeg svarer ja eller nei. Det er flere av oss som ikke har stemt på han. Vi skal ikke ha tillit til hverandre. Han skal ha tillit fra Stortinget, og først og fremst tillit fra sitt eget parti.

Overlever Thommessen?

– Når vi sitter i møter sammen har jeg tillit til at han snakker sant, og følger opp det vi er enig om. Samtidig kan vi være rykende uenig politisk.

– Tror du Thommessen overlever byggeskandalen?

– Det avgjør flertallet som har valgt ham. Det må være de som sto bak valget som eventuelt må komme til noe annet, og det har jeg ikke noe med, sier Rommetveit.

Dette er Stortingets byggeprosjekt: