Politikk

Solberg om Søviknes: - Fortjener ny sjanse

Statsminister Erna Solberg (H) sier det var riktig å gi plass til Terje Søviknes (Frp) i regjeringen, tross overgrepsanklagene mot ham.

Statsminister Erna Solberg (H) sier det var riktig å gjøre plass til Terje Søviknes (Frp) i regjeringen, tross overgrepsanklagene mot ham. – Etter 17 år mener jeg det er mulig å få en ny sjanse, sier hun. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

  • og NTB

– Etter 17 år mener jeg det er mulig å få en ny sjanse, sier Solberg i et intervju med NRK.

Kvinnen som hevder Søviknes forgrep seg på henne da hun var 16 år, sto før helgen frem i Bergens Tidende og Aftenposten med sin versjon av saken og sa at hun søker om voldsoffererstatning.

Søviknes, som i dag er olje- og energiminister, har hevdet at de to hadde frivillig sex på FpU-landsmøtet i Langesund i år 2000, mens kvinnen sier det ikke var frivillig.

  • Terje Søviknes svarer: Klimaet i Frps maktkamp var så hardt på den tiden at vi mistet det menneskelige perspektivet

Saken ble etterforsket i 2001 og henlagt som «intet straffbart forhold».

Solberg sier til kanalen at hun har stor sympati med kvinnen og at alle sårbare unge mennesker skal tas vare på i politiske organisasjoner.

– Så mener jeg samtidig at dette ikke forandrer på saken, som er at Terje Søviknes gikk av som nestleder, ikke fikk komme på Stortinget og ikke fikk ha en nasjonal politisk karrière på 17 år. Nå har han kunnet komme tilbake, fordi det må være sånn i vårt samfunn at vi gir folk nye sjanser, sier statsministeren.

Også Frp-leder Siv Jensen sa før helgen at Søviknes over lang tid har klart å bygge opp igjen tilliten, og at det må være rom for å gjøre opp for seg og komme seg videre.

Siv Jensen: – Det tok lang tid før jeg hadde tillit til Terje Søviknes igjen

Les mer om

  1. Terje Søviknes
  2. Erna Solberg
  3. Siv Jensen