Frp-politiker reagerer på at asylsøkere får bo på hotell

Hotel Alstor i Stavanger skal ta imot opptil 250 asylsøkere fra 16. november. - For luksuriøst, mener Fremskrittspartiets Roy Steffensen. Hans partifeller ser nå mot venstre for å sikre innstramninger på Stortinget.

IMG_4119-SQ_jrHxHtI.jpg

HAR KJØPT 9122 AKUTTPLASSER — SE KART NEDERST I SAKEN!

Det er i samarbeid Hero Norge at hotellet skal bli midlertidig asylmottak, skriver Stavanger Aftenblad. Steffensen mener det sender feil signaler at asylsøkere får bo på hotell, og han frykter at det vil øke asylstrømmen til Norge ytterligere.

Hit sendes også asylsøkere:

— Oppfattes som luksus

— Det er ingen tvil om at asylsøkere kommuniserer med familie og venner i hjemlandet. Mange stopper ikke i andre fredelige land, men drar videre til Norge fordi de har hørt om velferdsgodene vi har her. Hvis vi innkvarterer flyktninger på hotell, blir dette fort oppfattet som luksus, spesielt sammenlignet med teltleiren som er satt opp i Østfold, sier Steffensen til avisen.

Les mer:

— Teltleir bedre

— Standarden på midlertidige mottak bør være på et nivå der man får beskyttelse, tak over hodet og mat på bordet. En teltleir som den i Østfold ville vært et godt og tilfredsstillende alternativ, mener Frps stortingsrepresentant.

Frp-ere ser mot venstre for asylinnstramminger

Også Roy Steffensens partikollegaer på Stortinget ivrer for innstramninger på asylfeltet. Flere i partiets stortingsgruppe åpner for å droppe sentrumspartiene for å få gjennom en langsiktig innstramming i asylpolitikken, skriver Klassekampen.

Avisen har snakket med flere Frp-kilder som tror regjeringen kan ende med et flertall for asylinnstramminger uten samarbeidspartiene Venstre og KrF. I stedet vil Høyre og Frp samarbeide med Arbeiderpartiet og Senterpartiet, eller ett av de to.

SE KART OVER AKUTTMOTTAK NEDERST I SAKEN!

Denne løsningen er mulig fordi flere av de foreslåtte innstrammingene ikke får konsekvenser for neste års statsbudsjett. Dermed kan de sees uavhengig av regjeringspartienes budsjettforhandlinger med KrF og Venstre, mener kildene.

Per Sandberg:

Mer opptatt av innstramning enn av enighet

Flere partier har tatt til orde for et bredt forlik om asylpolitikken og at man bør løfte asylspørsmålene ut av budsjettforhandlingene. For Frp er det ikke like avgjørende om eventuelle forhandlinger om et asylforlik gjøres kun mellom de borgerlige partiene eller alle partiene på Stortinget.

– Det viktigste for oss er at vi får til en innstramming i asylpolitikken og at vi kommer til enighet om budsjettet for neste år. Foreløpig konsentrerer vi oss om alt som har med 2016 å gjøre, sa Frps forhandler Hans Andreas Limi til NTB tirsdag.

Under kan du se alle akuttmottakene som er åpnet i Norge: