Politikk

Knapt flertall i valgkomiteen for Torgeir Knag Fylkesnes som nestleder i SV

Valgkomiteen innstiller Torgeir Knag Fylkesnes som nestleder i SV med fire mot tre stemmer. Mindretallet stemte for Kari Elisabeth Kaski.

De to nestlederkandidatene i SV, Torgeir Knag Fylkesnes og Kari Elisabeth Kaski, under SVs landsmøte på Gardermoen søndag. Valgkomiteen har med fire mot tre stemmer gått inn for Fylkesnes som nestleder. Valget på landsmøtet gjøres i 17-tiden. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
  • NTB

Det ble klart på partiets landsmøte lørdag.

– Det var et veldig vanskelig valg. Jeg har voldsom tillit til begge to, sier avtroppende nestleder Snorre Valen til NTB.

Han har selv landet på Fylkesnes som nestleder.

– Det er fordi jeg er enig i at vi må jobbe videre med å bli et større og bredere parti som alle i hele landet føler de kan høre til, sier han.

Han vil ikke spekulere i hvor mye innstillingen fra komiteen har å si for resultatet av voteringen.

Den finner sted i 17-tiden lørdag. Det skjer ved hemmelig valg.

Det har på forhånd blitt meldt om en svært jevn kamp om hvem som skal erstatte Snorre Valen som nestleder. Fylkesnes ligger an til å få mest støtte i flest fylker, mens Kaski har mye støtte i de største fylkene.

Både Kari Elisabeth Kaski og Torgeir Knag Fylkesnes har sagt at de har flertall.

Ved forrige innstilling, i forkant av landsmøtet, var det seks medlemmer i valgkomiteen. Da fikk Kaski og Fylkesnes tre stemmer hver.

Les mer om

  1. Torgeir Knag Fylkesnes
  2. Politikk
  3. Sosialistisk Venstreparti (SV)