Politikk

Per Sandberg ut mot «hatefulle» Skavlan

I en kommentar på Facebook-siden sin, beskriver Per Sandberg Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson som «briljant» og Skavlan som «hatefull».

afp000843750-w6q8aYq0bo.jpg Foto: Junge, Heiko

 • Lajla Ellingsen
 • Mari K. By Eise

Skavlans intervju med partileder Åkesson fredag kveld har ført til en rekordstor klagestorm til Kringkastingsrådet. NRK melder at de har fått inn 2100 klager på intervjuet med den svenske politikeren.

Siden september har Åkesson vært sykmeldt og borte fra mediene, men etter planen er han tilbake til politikken fra mandag.

— Briljant Åkesson

Frps Christian Tybring-Gjedde var blant de første som raste etter intervjuet. Han beskrev det som trakassering på sin Facebook-side. Også Oddvar Stenstrøm har gått hardt ut.

Nå følger hans partivenn Per Sandberg opp, skriver Adresseavisen. Søndag kveld skriver han på sin egen offisielle side på Facebook:

«Helt ærlig, selve intervjuet, når det vedrører spørsmål, blir jeg ikke voldsomt opprørt. Og, Åkesson utførte dette på en briljant måte, tross en noe redusert form».

- Hatefulle smil

Ifølge Sandberg var det dette som fikk det han beskriver som «hatet» fram i Skavlan:

«Skavlans kroppsspråk , arroganse, hans tydelige fordommer, hans hatefulle smil og avbrytelser var klare og tydelige. Og, de bortforklaringer Skavlan kommer med i dette vedlegget avslører Skavlans agenda. Nå finnes det ingen "kontroversielle" politikere i det norske Stortinget, derfor forstår ikke det norske folk dette, er unnskyldningen fra Skavlan», skriver Sandberg.

Ifølge Frps nestleder er hans eget besøk hos Fredrik Skavlan det verste intervjuet han har opplevd:

— Av alle debatter og intervju jeg har hatt, var mitt besøk hos hatefulle Skavlan det aller verste.

-Politisk propaganda

Også Frp-politiker i Troms, Line Miriam Sandberg, har sterke synspunkter på programmet. Ifølge Sandbergs kones egen Facebook-side, er ekteparet nå på ferie i Israel.

Derfra har også hun lagt ut en kommentar til Åkesson-intervjuet:

«Skavlan, i likhet med Senkveldgutta, er å betegne som politiske propagandaprogram fra land vi ikke ønsker å sammenligne oss med. Har vi i det hele tatt journalister/media som tør å "knekke" koden? Hvem er deres vennekrets? Hvem drikker de Cava og spiser canapeer sammen med? Hvem er de på nachspiel og 17 mai middag med? Hvem reiser de på ferie med og har på fredagstaco.....ups nei fredagstaco er ikke for disse pampene..... Hvem i kongehuset og Arbeiderpartiet spiser de lunsj med.....Hvilke journalister TØR gjøre en god jobb på dette??», skriver hun i en fersk oppdatering.

- Kontroversiell politiker

Fredrik Skavlan sier til NRK at alle reaksjonene har fått han til å tenke.

– Jeg synes det er veldig interessant. Det er neppe noen ære, men det får meg til å tenke. Det får meg til å tenke på hva som er grunnen til at dette skjer i Norge, mens det ikke er sånn i Sverige. Åkesson er jo en svensk politiker, sier Skavlan til NRK søndag ettermiddag.

Han beskriver Jimmie Åkesson som en «veldig kontroversiell politiker».

–Vi har ikke den type politiker på vårt storting. Han representerer et veldig kontroversielt parti som ifølge mange har ekstreme holdninger. Det skulle være helt, helt feil å invitere ham i studio uten å stille kritiske, politiske spørsmål. Da tror jeg at jeg hadde fått enda mer kjeft, sier programlederen til NRK.

Interessert i saker om politikk? Følg oss på Facebookog Twitter

 1. Les også

  Derfor er Skavlan-reaksjonene så sterke

 2. Les også

  Oddvar Stenstrøm: - Skavlan bør legge seg flat

 3. Les også

  Kokkvold: Vil ikke kritisere Skavlan

Les mer om

 1. Politikk

Relevante artikler

 1. NORGE
  Publisert:

  Sverigedemokraternas leder på Skavlan: Det pågår en kulturkrig i Sverige

 2. POLITIKK
  Publisert:

  Sandberg mislikte spørsmålene. Kalte journalist «drittsekk»

 3. VERDEN
  Publisert:

  Han kalles Sverigedemokraternas sjef-ideolog. Det hele begynte da han møtte tre likesinnede på universitetet.

 4. KULTUR
  Publisert:

  600 klager mot SVT-program. 100 av dem kom før programmet ble sendt.

 5. POLITIKK
  Publisert:

  Nå går en ny Sandberg inn i regjeringsapparatet

 6. DEBATT
  Publisert:

  TV 2s rolle er ikke å hindre politisk debatt