Disse kom inn på Stortinget

<div style="text-align:center;width:800px;height:600px"><script type="text/javascript">flashObject.write("http://media.aftenposten.no/mm/2009/valg/ntb/valgdag/Valg09.swf", { width:"800px", height:"600px", version:"9.0.0", params: {wmode:"opaque", allowscriptaccess:"always", allowfullscreen:"true", bgcolor:"#869ca7"}, flashvars: {LogoUrl:"http://media.aftenposten.no/mm/2009/valg/ntb/valgdag/aftenposten.png", ResultUrl:"http://valgflash.ntb.no/aftenposten/data/"}, alt:"<p><a href='http://www.adobe.com/go/getflashplayer' target='_blank'>Last ned Adobe Flash Player</a></p>", id:"valgdaggrafikk1"}); </script></div><br></br>

Se hvilke representanter som er inne og ute her.

Les også

&ndash; Et klart signal til Sverige og Danmark

Les også

&ndash; De rødgrønne har holdt Stortinget som gissel

Hareide hadde tidligere sagt at han vil

Les også

Ute eller inne?

fra rikspolitikken dersom han ikke sikret seg en stortingsplass i dette valget.

Men etter å ha falt inn og ut gjennom natten, klarte Hareide til slutt å sikre seg utjevningsmandatet i Akershus.

Artikkelen fortsetter under bildet

Mange «nye» Ap-fjes

Blant de 169 stortingsrepresentantene som nå er valgt inn, er 59 nye i denne perioden, i alt nesten 35 prosent. Mange av de nye kandidatene ikke er helt ukjente i norsk politikk.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) er en av to Arbeiderparti-politikere i Oslo som er valgt inn for første gang i år, sammen med Hadia Tajik, som også er tingets eneste representant med minoritetsbakgrunn, etter at Raja (V) ikke kom inn fra Venstres liste i Akershus.

Også partiets fiskeriminister, Helga Pedersen, er valgt inn for første gang, en av tre Arbeiderparti-representanter fra Finnmark, der alle de tre er på Stortinget for første gang.

Arbeiderpartiets tidligere partisekretær Martin Kolberg er også blant de mange profilerte Ap-politikerne som nå er valgt inn på Stortinget, som førstekandidat for partiet i Buskerud. Kolberg overlot partisekretær-posten til Raymond Johansen i år, etter å ha sittet siden 2001. Han har jobbet for Arbeiderpartiet siden 1981, tidligere som statssekretær.

SVs nestleder Audun Lysbakken har vært på Stortinget før (2001-2005), men har vært vara i inneværende periode. Han kom inn på et usikkert mandat på Hordaland-benken.

Også 2. nestleder i Fremskrittspartiet og Tønsberg-ordfører, Per Arne Olsen, er valgt inn på Stortinget.

Ap og Høyre vinner i Oslo

Venstres Abid Q. Raja var langt unna å komme inn på Stortinget fra Akershus. Dermed blir Hadia Tajik den eneste stortingsrepresentanten med innvandrerbakgrunn de neste fire årene.

Ap og Høyre har gjort gode valg i Oslo, og Tajik kapret partiets sjette mandat i Oslo, mens Nikolai Astrup kapret et fjerde mandat for Høyre.

Thorkildsen inne

SVs Inga Marte Thorkildsen så i valgkampen lenge ut til å miste plassen på Stortinget, men hun kapret utjevningsmandatet i Vestfold. Dermed kan rivalen Inger Lise Hansen (KrF) se langt etter plassen.

I Hedmark klarte Karin Andersen (SV) å sikre seg utjevningsmandatet, og også partikollega Hallgeir Langeland, førstekandidat i Rogaland, kom inn med knapp margin. I alt får Sosialistisk Venstreparti 11 mandater med 6,1 prosent av stemmene, og mister dermed fire mandater.

Tidligere Unge Høyre-leder Thorbjørn Røe Isaksen kommer inn på Stortinget på utjevningsmandat fra Telemark.

Rødt får ingen stortingsplasser, og dermed blir hverken partileder Torstein Dahle eller førstekandidat i Oslo, Erling Folkvord, å se på tinget de neste fire årene.

Få mandater for Venstre

Etter et katastrofevalg for Venstre, har partiet nå bare to mandater på Stortinget, henholdsvis Borghild Tenden i Akershus og første nestleder Trine Skei Grande i Oslo.

**Lars Sponheim klarte ikke å kapre sitt eget mandat, og

Les også

Sponheim: - Jeg trekker meg

som følge av det dårlige resultatet.**

Ved 6.40-tiden tirsdag morgen var 99,9 prosent av stemmene talt opp, og da lå Venstre på bare 3,8 prosent, under sperregrensen på 4 prosent.

20-åring yngst

I Sør-Trøndelag sikret Ola Borten-Moe, 1. kandidat for Senterpartiet og leder av Stortingets næringskomite, seg partiets eneste mandat i fylket, på bekostning av Høyres Lars Bjarne Tvete. Borten Moes mandat var utsatt, med 1362 stemmers margin.

KrFs førstekandidat i fylket, Øyvind Håbrekke, sikret seg utjevningsmandatet i Sør-Trøndelag. SVs unge sanger og pianist, Snorre Valen, fikk partiets eneste mandat i Sør-Trøndelag.

Den yngste representanten blir Mette Hanekamhaug (Frp) fra Molde. Hun er født i 1987. Nest yngst blir Kjell Ingolf Ropstad (KrF) fra Evje med sine 24 år. Ropstad fikk likevel mest oppmerksomhet på valgdagen for å ha som oppfordret FrP-velgere til å stemme via SMS.