- Dra heller til Holmlia

Byrådsleder Erling Lae i Oslo skjønner godt at hans kollega i Malmö ikke ønsker besøk av en Frp-delegasjon på leting etter konflikt og problemer.


–Jeg skjønner at ordføreren er lei av å ta imot delegasjoner som besøker Malmö for å henge ut byen etterpå, sier Lae.

Han er svært skeptisk til hele ideen bak Frp-ledelsens Malmö-turne:

–Hvorfor skal de reise fra hovedstaden til en mindre svensk by? Hva har Malmö å lære oss? Hvorfor kan de ikke dra til Holmlia og se på hvordan integrering fungerer i praksis, sier han.

Hvis Oslo hadde fått en lignende forespørsel som Malmö, ville han lagt seg i selen for å presentere et faglig godt og relevant program.

–Vi skulle laget et godt program, selv om de ikke nødvendigvis ville få de svarene de reiste hit for å få, sier Lae.

Han reagerer også kraftig mot Frps Per-Willy Amundsen advarsel i Aftenposten i går om at Oslo vil ha et flertall av ikke-vestlige innvandrere i 2029.

–Jeg er ikke sjarmert av en politisk taktikk som går ut på å bygge seg opp på de manges fordommer mot de få. Oslo er en internasjonal by og det er hovedstadens styrke. Vi ta imot alle, også Amundsen fra Harstad. Vi har integreringsproblemer, men det er unntak.

–Amundsen har bare ett virkemiddel: Han skremmer, mener Lae.

Må få påvirke.

SVs Akhtar Chaudhry føler muslimer er satt på tiltalebenken:

–Pusterommet blir mindre og mindre. Det nærmer seg kvelningspunktet. Muslimer er en del av samfunnet. Da er det naturlig at vi kan påvirke på samme måte som vi blir påvirket av det norske samfunnet. Frp ønsker å suspendere denne naturloven, sier han.