Carl I. Hagen vil velge mellom Frp og PR i august

Tidligere leder i Fremskrittspartiet Carl I. Hagen skal i august velge om han skal gå helt ut av partiet eller om han fortsatt skal være med.

Carl I. Hagen var formann i Frp fra 1978 til 2006. Nå kan han bli Frp-ordfører i Oslo.

Les mer:

– Jeg innser at jeg må ta et valg. Helt siden valget har alt vært litt halvveis. Jeg har hatt et lite krypinn av et kontor på Stortinget, vært til stede på noen gruppemøter. Men mentalt er det vanskelig å kombinere jobben i Burson Marsteller med engasjementet i Frp. Jeg må bestemme meg for om jeg skal være helt med i Frp eller gå helt ut, sier Hagen til Dagsavisen.

Valget skal han ta i løpet av august. Hvis han takker ja til å være Frps ordførerkandidat i Oslo, vil han slutte i PR-jobben i Burson Marsteller.

Hagen kritiserte på Frps landsmøte lørdag partiet for å ha blitt tregt og byråkratisk.

– Jeg var raskere på ballen. Det er samme dag man må reagere, ikke 48 timer senere når mediene har mistet interessen. Alle våre talsmenn må ha rett til å rykke ut i mediene om sine saker, i stedet for at alt skal gå gjennom en kvern med behandling i gruppestyre og så videre, sier Hagen.

Frps stabssjef Geir Almåsvold Mo avviser kritikken.

– Vi er blitt et større parti som har flere hensyn å ta og flere runder ting skal gjennom. De resultatene vi har oppnådd gjennom to valg der Siv Jensen er blitt etablert som en soleklar statsministerkandidat taler mot alle påstander og spekulasjoner om at vi er blitt det ene eller det andre, sier Mo.