Inga Marte Thorkildsen går av som byråd

Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) gjør endringer i sitt byråd: Inga Marte Thorkildsen går av som byråd for oppvekst og kunnskap. Endringen trådte i kraft tirsdag kl. 10, altså med øyeblikkelig virkning.

Sunniva Holmås Eidsvoll (SV) tiltrer i stillingen, ifølge en pressemelding fra byrådet. Eidsvoll skriver på sin Facebook-side at det er en stor dag: «Det blir store sko å fylle etter verdens beste Inga Marte Thorkildsen.»

Det oppgis ingen årsak til skiftet. Etter det Aftenposten får opplyst, har dette vært planlagt over noe tid. Thorkildsen og Eidsvoll skal ha vært enige om skiftet, og Thorkildsen skal ikke ha ønsket å forsette etter 2023.

«Nå skal jeg rett og slett ta en time-out, tenke meg om og vurdere hva jeg vil videre. Så kjenner jeg meg sjøl såpass godt at jeg veit at jeg temmelig snart får lyst til å bruke alt engasjementet mitt på noe annet viktig.» Det skriver Thorkildsen på sin Facebook-side.

Hun har vært byråd i til sammen seks år. Fra 2015 til 2017 var hun byråd for eldre, helse og sosiale tjenester. I 2017 ble utnevnt til byråd for oppvekst og kunnskap. Hun er dermed SVs lengstsittende byråd.

Thorkildsen blir nå SVs første vara i bystyret.