Halvorsen: - Nå har vi gjort det vi kan

Dystre meningsmålinger til tross ga en blid SV-leder Kristin Halvorsen uttrykk for at hun var fornøyd med årets valgkamp da hun kom for å avgi sin stemme mandag formiddag.

— Nå har vi gjort det vi kan. Vi har jobbet veldig bra både sentralt og lokalt for å mobilisere alle SV-sympatisører. Så får vi se om det holder til mål, sa Halvorsen da hun troppet opp på Grünerløkka skole i Oslo for å avgi sin stemme mandag formiddag.

Dystre tall

En tilsynelatende opplagt SV-leder smilte og ønsket valgfunksjonærene godt valg da hun ankom valglokalet. Men de siste meningsmålingene har langt fra vært lystig lesing for Halvorsen og co.

På en måling i VG lørdag fikk SV en oppslutning på 4.1 prosent. I Aftenpostens måling søndag fikk SV 5.2 prosent.

Flere lokale SV-politikere peker på at det er det rødgrønne regjeringssamarbeidet som er årsaken. Ifølge VG har flere av partiets tillitsvalgte i helgen varslet en debatt om partiets regjeringsdeltagelse etter valget. Til avisen sier Halvorsen at hun ikke kommer til å varsle sin avgang som partileder mandag kveld uansett hvor dårlig valg partiet kan gjøre.

Vil oppsummere

Utennfor valglokalet mandag poengterte Halvorsen at hun ikke hadde satt noen prosentgrense for når hun eventuelt trekker seg som leder.

— Jeg har ikke vurdert å gå av, sa Halvorsen bestemt, og minnet om at hun ble valgt for to år på SVs landsstyre i vår.

— Vi skal selvfølgelig oppsummere våre resultater og ha en runde på dette etter valget, sa Halvorsen til de fremmøtte journalistene i dag. Partilederen ville heller ikke gå inn på hvorvidt hun garanterer at SV blir sittende i regjering uansett valgresultat.

Dystre meningsmålinger til tross ga SV-lederen uttrykk for at hun var fornøyd med valgkampen.

— Valgkamp er moro. Jeg synes vi klarte å få fram våre viktigste argumenter, konkluderte SV-lederen overfor et tallrikt pressekorps da hun kom ut fra stemmelokalet.

Hjertesaker

- Føler du at SV har fått frem sine hjertesaker?

— I sluttspurten har vi fått frem hvor avgjørende SV-stemmene er. Hele partiledelsen samlet seg i SV-bussen, kostet land og strand rundt og støttet opp om våre lokale kandidater.

- Er det noe SV burde ha gjort annerledes i valgkampen?

— Det skal jeg snakke med deg om etter klokken 21 i kveld. Nå er det opp til velgerne, nå får vi ikke gjort noe mer, sier Halvorsen til Aftenposten.no, før hun haster videre.