Politikk

Raja oppdaget hatbrev i postkassen

Venstre-politiker Abid Q. Raja sier han har fått et brev i posten hvor det står «dra deg hjem din svarte pakkis jævel. Du har ingen ting her og gjøre».

Abid Raja har fått brev etter den siste tidens diskusjon om bruk av begreper i det politiske ordskiftet. Foto: Olav Olsen

 • NTB

– Både svart, pakkis og jævel. Fått skikkelig kinderegg tilsendt i brevform, og det håndskrevet, gitt. Sjeldenhet i våre dager, skriver Raja på Twitter ved siden av et bilde av brevet han hentet i postkassen på sin private adresse lørdag morgen.

Politikeren sier til NTB at han vanligvis ikke publiserer slike hatbrev på sosiale medier, men at han ønsker å gi folk litt innsikt i hverdagen til innvandrere i Norge.

– Slikt som dette kommer gjennom hele året. Det er ikke noe bare jeg må forholde meg til, men noe alle muslimer og innvandrere som opplever å bli mistenkeliggjort i eget land på grunn av konspirasjonsteorier på nettet, må forholde seg til, sier han.

Les også

Raja kritiserte Frp for «brun propaganda». Da eksploderte det i regjeringen. Her får du striden på 1–2–3.

– Like mye mitt land

Raja forteller at han ofte opplever hets i kommentarfelt, på e-post, SMS og i brevs form til Stortinget, men at det er sjelden han får hatbrev i sin egen postkasse.

– Jeg har en oppfordring til dem med «brune holdninger», og da mener jeg ikke nazister: Det hadde vært fint om de hadde hatt litt dannelse, og kunne sende slikt til Stortinget i stedet.

– Dette er like mye mitt land, og jeg har tenkt å bli her. Jeg har ikke tenkt å dra noe sted, sier han videre.

Sendte kommentar til PST

Les også

Mye skiller Abid Raja og meg, men vi har begge kjent rasisme på kroppen | Abdirahman Hassan

Onsdag ble Venstres parlamentariske nestleder utsatt for hets og nedsettende karakteristikker i nettstedet Resetts kommentarfelt på Facebook.

«Det er noen som fortjener ei kule midt i pannen fra så nært hold at hele den hårløse brystkassen blir dekket av kruttslam», het det blant annet i kommentarfeltet. Kommentaren ble i ettertid slettet, og Venstre oversendte den til PST.

Det har den siste uken blåst friskt rundt Raja, som i en kronikk i Aftenposten skrev at han mener at Frp-topper spredte «brun propaganda» i valgkampen, som han har avvist at refererer til nazismen. Kronikken satte sinnene i kok hos Frp.

Les mer om

 1. Abid Raja
 2. Venstre (V)
 3. Fremskrittspartiet (Frp)
 4. Muslimer

Flere artikler

 1. POLITIKK
  Publisert:

  Venstres nestledere ut mot Raja: Ville ikke brukt ordet «brun propaganda»

 2. POLITIKK
  Publisert:

  – At jeg skriver den kronikken, det er ikke fordi jeg posisjonerer meg som leder

 3. POLITIKK
  Publisert:

  Erna Solberg om Rajas Frp-angrep: – Raja tar feil

 4. POLITIKK
  Publisert:

  Amundsen får lite støtte for Raja-utspill

 5. POLITIKK
  Publisert:

  Raja har ikke svekket sin stilling. Det mener flere som ønsker ham som ny Venstre-leder.

 6. KULTUR
  Publisert:

  Abid Raja anklages i kommentarfeltene for å være muslimsk «muldvarp»