Politikk

Dagens episode av Forklart: Kan KrF endre abortloven?

Muligheten for å stramme inn abortloven er en viktig grunn til KrFs eksistens. Kan KrF gå inn i Solberg-regjeringen uten løfter om endringer i abortloven?

Forklart er Aftenpostens nye daglige podkast. Den går analyserende i dybden på én nyhetssak hver ukedag. I dagens episode ser vi nærmere på abortspørsmålet KrF tar med i sonderinger med Regjeringen.
 • Andreas Bakke Foss
  Journalist
 • Anders Veberg
  Journalist

Det spørsmålet tar vi opp i dagens episode av nyhetspodkasten Forklart.

KrF har tatt sitt veivalg. Det fører dem inn i armene til statsminister Erna Solberg. Nå skal KrF gå i forhandlinger med regjeringen om en politisk plattform.

KrF har sagt at de vil stille tøffe krav i forhandlingene. Og det er én sak som trumfer det aller meste i KrF: Endringer i abortloven og kampen mot sorteringssamfunnet.

Men går det an å røre den i det hele tatt? I

I dagens episode møter du politisk journalist i Aftenposten Robert Gjerde og Trine Eilertsen, politisk redaktør i Aftenposten.

Dagens episode hører du HER, eller ved å trykke på ikonet under.

Slik lytter du til Forklart

Forklart er en daglig nyhetspodkast fra Aftenposten. Hver dag går vi inn i en ny sak for å forstå hva som egentlig skjer.

Du finner Forklart der du hører på podkast:

 • Her er en lenke til podkasten i Itunes.
 • Her finner du Forklart i Spotify.
 • Og her finner du flere episoder fra Forklart.

I faktaboksen under finner du en enkel guide til hvordan du kan lytte:

Du kan også få beskjed på telefonen når en ny episode ligger ute. Metoden er ganske lik i de ulike programmene, så vi har brukt Apples podkaster-app for å illustrere.

Norsk politikk

Nyhetsbrev En gang i uken gir vår politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim deg sitt perspektiv på det viktigste som har skjedd i maktens korridorer.

Les mer om

 1. Podkast
 2. Trine Eilertsen
 3. Erna Solberg
 4. Kristelig Folkeparti (KrF)