Politikk

Trine Skei Grande: Fått veldig mye støtte

– Jeg har fått veldig mye støtte. Det plinger og tikker inn SMS-er hele tiden, sier Venstre-leder Trine Skei Grande dagen etter hun sto frem om ryktene rundt henne.

Stortingsrepresentant Carl-Erik Grimstad ga partileder Trine Skei Grande en god klem da de møttes utenfor Venstres sminkerom i formiddag.
 • Thomas Spence

Stortingsrepresentant og Venstre-kollega Carl-Erik Grimstad ga henne en lang klem da møttes utenfor møterommet som for anledningen er omgjort til sminkerom i Venstre-korridoren i Stortinget i formiddag.

– Jeg tror en del føler jeg snakker på flere kvinners vegne. Jeg håper dette ikke skremmer folk fra å være med i politikken, sier Grande alvorlig.

Hun viser Aftenposten håndskrevne kort og brev fra folk som uttrykker støtte og sympati med henne etter de siste dagenes rykteflom midt i regjeringsforhandlingene.

 • Les også: Derfor trykket Aftenposten historien om ryktene

– Grunnløse rykter spres i sosiale medier

Det som skal bli hennes største dag som politiker, er åpenbart også preget av at hun sto frem i Aftenposten tirsdag og erklærte «Jeg er ikke overgriper».

En mer krevende start på statsrådsgjerningen har antagelig ingen norsk politiker opplevd.

Grimstad har forelest i journalistikk og etikk i 10 år og jobbet mye med spørsmål om «presse og grunnløse påstander».

– I bunn og grunn synes jeg ikke denne saken har noe i mediene å gjøre. Men jeg ser at det er umulig. I dagens situasjon med sosiale medier er det helt umulig. Jeg vet ikke om det er en bedring av situasjonen, sier Grimstad.

Høy mascara-faktor i korridorene

I formiddag var Grande travelt opptatt med å forberede seg til statsråd på Slottet og nøkkeloverrekkelse i Kulturdepartementet.

– Hvilke hilsener setter du mest pris på?

– Jeg setter pris på hilsener fra folk fra andre partier. Det viser at dette ikke bare handler om meg, men er universelt, sier hun.

Det var høy mascara-faktor i Venstres korridor i Stortingets første etasje: I møterommet ble Grande sminket mens hun avklarte store og små spørsmål med rådgivere som pilte ut og inn av rommet.

Påtroppende statsråd Iselin Nybø blankpusset skoene, sminket seg, kurerte småforkjølelse og forberedte seg i formiddag til å bli statsråd i ettermiddag.

Ut fra nabokontoret kommer påtroppende utdanningsstatsråd Iselin Nybø, lettere forkjølet, på vei til å blankpusse sko og støvletter.

Rådgivere byttet hverdagsantrekket med penbukser, slips og nystrøket skjorte. Geir Olsen og Audun Rødningsby gikk inn og ut av kontorene for siste gang på en stund: Olsen blir statssekretær i Finansdepartementet, Rødningsby på Statsministerens kontor. Pressesjef Jan-Christian Kolstø blir med Grande som statssekretær med ansvar for mediene. Eks-stortingsrepresentant Sveinung Rotevatn blir statssekretær i Justisdepartementet.

Stortingsrepresentant Carl-Erik Grimstad ga partileder Trine Skei Grande en god klem da de møttes utenfor Venstre sminkerom i formiddag.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  KOMMENTAR
  Publisert:

  En 90 minutters kraftanstrengelse

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5