Politikk

Tidligere stortingsrepresentant melder seg ut av Høyre

I to perioder representerte Steinar Eriksen Finnmark Høyre på Stortinget. Nå forlater han partiet blant annet fordi det ikke blir ilandføring av olje til Nordkapp.

Tidligere stortingsrepresentant Steinar Eriksen forlater Høyre.
  • Alf Ole Ask
    Alf Ole Ask
    Journalist

– Min generelle begrunnelse for å avslutte medlemskapet er at avstanden er blitt for stor mellom mitt verdisyn og den politikken en Høyre-dominert regjering fører, men enkeltsaker er begrunnelsen for at jeg tar denne beslutningen, skriver Steinar Eriksen i et åpent brev til Høyres Hovedorganisasjon.

Brevet har han sendt til flere medier.

Eriksen satt på Stortinget fra 1981 til 1989. Han var medlem av sjøfarts- og fiskerikomiteen og samferdselskomiteen.

En av de konkrete sakene han nevner, er at det ikke blir ilandføring av olje til Nordkapp.

I Nordkapp kommune hadde man forventet at Equinor skulle ilandføre olje fra Johan Castberg-feltet. Men i midten av desember offentliggjorde Equinor at de ikke ville ilandføre oljen, et budskap som skapte reaksjoner i den nordligste delen av Norge. Det statsdominerte oljeselskapet hevdet at det ikke blir samfunnsøkonomisk lønnsomt.

Les også

Frp ber Equinor revurdere Castberg-beslutning

Mangel på politisk vilje

– Det er ikke et tvilsomt samfunnsøkonomisk regnestykke, men fravær av politisk vilje som stopper denne i Equinor-sammenheng lille investeringen i Nordkapp, skriver Eriksen blant annet.

Eriksen avslutter brevet slik:

«Statsminister Erna Solberg er en visjonær og målrettet leder. Jeg applauderer hennes innsats for å styre Norge fremfor å la begivenhetene styre oss. Det hun åpenbart ikke forstår, er at hun og hennes mannskap skal lyttet mer til misnøyen og brukte mer tid til å begrunne og forklare samfunnsendringer.»

Les mer om

  1. Nordkapp
  2. Johan Castberg-feltet
  3. Equinor