Frp-toppene avsluttet utformingen av kravlisten klokken 19.30

Uten å avsløre ett ord om regjeringens skjebne, forlot Frp-leder Siv Jensen klokken 19.30 i kveld partikontoret på Karl Johan.

Frp-leder Siv Jensen forlot regjeringskonferansen rundt kl. 16 torsdag ettermiddag. Deretter bar det til partikontoret for å drøfte situasjonen med partiledelsen.

Få minutter senere forlot også første nestleder Sylvi Listhaug, andre nestleder Terje Søviknes og justisminister Jøran Kallmyr kontoret.

Ingen av dem ville si noe om Frp-ledelsen nå er ferdig med å meisle ut kravene til statsminister Erna Solberg for at Frp skal fortsette i regjeringen. Men Jensen antydet at arbeid gjensto utover kvelden før overlevering.

Frps fylkesledere hadde fått frist til klokken 17.30 med å spille inn forslag til krav. Partiets fraksjonsledere og talsmenn har også vært involvert og kommet med råd. Det er kommet krav om alt fra nei til vindkraft, støtte til sykehusdrift, erstatning til pelsdyrnæringen til sikkerhetstiltak mot terror og strengere krav til innvandring og familiegjenforening.

Særlig de to siste punktene, som har en kobling til situasjonen rundt IS-kvinnen, antas å bli sentrale i den endelige kravlisten.

Etter regjeringskonferansen tidligere på dagen, trakk Frp-ledelsen seg tilbake på partikontoret for å oppsummere situasjonen og drøfte neste trekk i det politiske spillet som partiet har satt i gang.

Ledelsen hadde også en telefonkonferanse med fylkeslederne, hvor ett viktig budskap fra partiledelsen lød: Siv Jensen er den eneste fra partiet som skal uttale seg om prosessen.

Frp-ledelsen har gitt statsministeren beskjed om at den vil ha en avklaring innen mandag 27. januar.

Da møtes Frps sentralstyre og strategiutvalg. Det sier seg selv at arbeidet med strategien frem mot valgert i 2021 vil sterkt avhenge av om Frp sitter med ansvar i regjering, eller er et fritt opposisjonsparti.

Det koker i Frp etter at regjeringen mot partiets vilje besluttet å hente hjem en IS-mistenkt kvinne og hennes to barn fra Syria. De tre ventes å ankomme Gardermoen i morgen.

Frp-fylkesleder Frank Sve sier til Aftenposten at han tror hjemhentingen av IS-kvinnen har fått begeret til å renne over for mange i partiet, og at det betyr kroken på døren for regjeringsprosjektet.

Venstre-leder Trine Skei Grande forlot regjeringskonferansen på Akershus som siste statsråd torsdag ettermiddag.

Siv Jensen forlot regjeringskonferansen litt før klokken 16 torsdag. Da hadde regjeringen sittet samlet i nesten fire timer. Men utblåsningen og kravene fra Siv Jensende ble ikke drøftet i regjeringskonferansen.

Den behandler normalt saker som skal opp i statsråd dagen etter. Både KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad og Venstre-leder Trine Skei Grande ble igjen en stund etter møtet. Venstre-lederen forlot møtet sist, rett før 16.30.

Da Frps stortingsgruppe var samlet til møte onsdag, sto den betente saken om at regjeringen uten Frps samtykke har hentet hjem en IS-siktet kvinne og hennes to barn fra Syria til Norge, øverst på dagsordenen.

Etter møtet varslet Jensen at Frp vil utforme krav som må innfris hvis partiet skal fortsette i regjering.

– Jeg har gitt uttrykk for lenge at politikken blir utvannet grå og kjedelig. Vi vil ikke dette lenger. Nå er det opp til Erna Solberg og Høyre, sa Jensen.