Justisministeren brenner avisen han misliker

Justisminister Anders Anundsen nekter å snakke med Tønsbergs Blad. På Facebook har han bilde av at han «brenner mine siste utgaver» av avisen.

Justisminister Anders Anundsen misliker innholdet i Tønsbergs Blad, her brenner han avisen. Dette er et skjermbilde av justisministerens facebookside.

Profilbildet på Facebook viser Anundsens peis to dager etter valget, der brenner han lokalavisen Tønsbergs Blad.

«Brenner mine siste utgaver av Tønsbergs Blad:-)», skriver den nåværende justisministeren i tilknytning til bildet.

Samme dag oppfordret han sine 2647 venner på Facebook til å stryke alle journalister i Tønsbergs Blad fra vennelistene sine.

«Det er kanskje litt i grenseland, noen vil sikkert mene det er smålig og useriøst og jeg understreker at jeg aldri i mitt liv har gjort noe lignende» , skriver han.

Landets nye justisminister, som kommer fra Stavern i Vestfold, avviser gjennom departementets informasjonsavdeling å svare på spørsmål, eller forklare boikotten. I sin nye jobb har han blant annet en rolle i arbeidet mot nett-mobbing, om bildene og oppfordring på Facebook er slik mobbing, vil han ikke svare på.

— Helt rystet

I Tønsbergs Blad er ledelsen oppgitt over konflikten.

— Jeg tenker at det taler for seg at en justisminister brenner aviser han ikke liker, sier redaksjonssjef for nyheter Kristin Monstad Lund.

Les også

«Et svært krevende utgangspunkt»

— Vi ble rett og slett helt rystet i kraften på reaksjonene hans, man venter jo ikke slikt av en person som fremstår som så sindig, sier hun.Monstad Lund sier at hun både valgdagen og to ganger senere har forsøkt å få kontakt med Anundsen, uten å lykkes. Hun har også skrevet en kommentar der hun kaller Anundsens anklager «konspirasjonsteorier» og svarer på kritikken.

— Bålbildet på facebookveggen hans handler om at han brenner Tønsbergs Blad. Det er åpenbart lastet opp i raseri. Siden har vi gjentatte ganger forsøkt å komme i dialog med ham. Vi vil fortsatt gjerne prate med Anundsen, men nå må det bli opp til ham.

Kampanje

Anundsen hevder at avisen har drevet kampanje mot ham og Fremskrittspartiet. Valgdagen toppet det seg. Partiet hadde bestilt en annonse i Tønsbergs Blad. Den kom på trykk to dager før valget.

Les også

Samferdselsministeren på Twitter: «Fuck Oslo»

Avisen har beklaget, og sier feilen oppsto i Amedia-konsernets salgsavdeling i Oslo. Annonsen sto på nettavisen hele valgdagen.

Hun avviser også at redaksjonen har drevet noen kampanje.

— Jeg er helt uenig i at vi har kjørt noen kampanje mot Frp og ham. At man er uenig med oss er så sin sak, men å gjøre noe slikt er noe helt annet, sier hun med henvisning til boikotten og avisbålet.

Må rydde opp

Generalsekretær Kjersti Løken Stavrum i Norsk Presseforbund kjenner ikke saken før Aftenposten ringer.

— Det er ikke tvil om at det er problematisk å ha en justisminister som boikotter et medium, sier hun.

— Mange kan gjøre ting i affekt på Facebook. Han er ikke den første som gjør det. De færreste som gjør slikt våkner opp neste morgen og har blitt justisminister. Da kan det være på tide å rydde opp, forsøke å komme i dialog.