Politikk

Støre: Det borgerlige kaoset er komplett

– En svekket regjering vil sitte på nåden til et forsmådd Frp. Det kan gi ytre høyre mer makt og ikke mindre, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre.

Ap-leder Jonas Gahr Støre understreker at de borgerlige partiene fortsatt har fortsatt flertall på Stortinget og mener de må ta ansvar for politikken som blir ført.
 • NTB

Støre kommenterte Frps utgang fra den borgerlige regjeringen kort tid etter at Frp-leder Siv Jensen kunngjorde avgjørelsen.

– Erna Solbergs regjering har kollapset etter bare ett år. Det borgerlige kaoset er komplett, og det er dårlig nytt for landet. Mer krangel og uforutsigbar styring vil ikke løse problemene for eksempel i helsevesenet og arbeidslivet, sier Støre i en epost til NTB.

Les også

Hva skjer nå? Her er 5 svar om veien videre.

Fortsatt borgerlig flertall

Støre understreker at de borgerlige partiene fortsatt har flertall på Stortinget, og mener de må ta ansvar for politikken som blir ført.

– Frp kan ikke frigjøre seg fra snart sju år med høyrepolitikk som har ført til at vanlige folk får mindre å rutte med, mens de rike drar fra, sier Ap-lederen.

SV gleder seg

– Det gleder oss at det borgerlige samarbeidet, som har tatt Norge i feil retning, bryter sammen, sier SV-leder Audun Lysbakken om Frps regjerings-exit.

– Vi vil nå jobbe for å reversere mest mulig av regjeringens politikk. Dessverre er det fortsatt et borgerlig flertall i Stortinget. Et flertall for en helt annen kurs kan vi først få etter valget neste år, fortsetter Lysbakken.

Han kaller Frps beslutning om å gå ut av regjering «et desperat forsøk fra Frp på å renvaske seg for det de har vært med på i regjering, som har gjort at velgerne har snudd dem ryggen».

– Frp går ut av regjering fordi de synes synd på seg selv, slår Lysbakken fast.

Les også

Aftenpodden: Ekstra-podcast om Frp-exiten

MDG: – Frp har vært en klamp om foten

Stortingsrepresentant Une Bastholm i MDG.

– Vi gikk til valg på å kaste Frp ut av regjering i 2017. Dette er en god dag for Norge, sier Une Bastholm, stortingsrepresentant for MDG.

– Frp har vært en klamp om foten i klimapolitikken og i flyktningpolitikken og har gjort Norge mindre solidarisk med barnas fremtid og mennesker i nød, skriver Bastholm i en kommentar til NTB.

– Landet skal nå sannsynligvis fortsette å bli ledet av den samme statsministeren. Det blir veldig spennende å se om Erna Solberg vil sette klima, barns beste og natur høyere enn hun har gjort til nå, fortsetter MDG-representanten.

Les også

Disse grunnene oppgir Siv Jensen for hvorfor hun tar Frp ut av regjering

Rødt: - Forhåpentligvis mindre grått og kjedelig

– Selv om Frp går ut av regjering, vil de beholde elitestempelet. Der folk flest vil ha mindre forskjeller og en aktiv distrikts- og næringspolitikk, er Frp forkjempere for skattegaver til de rikeste, privatisering og mer makt konsentrert på det sentrale Østlandet, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes.

Han mener Frp er «et parti for rikfolk, ikke for folk flest, og på kollisjonskurs med den folkelige protestbølgen i Norge».

– Så blir det forhåpentligvis mindre grått og kjedelig i Stortinget framover. Jeg ser fram til å utfordre Frp på saker som livsfarlige vogntog, uregulert arbeidsinnvandring, krafteksport, urettferdige avgifter og annen politikk som rammer folk flest og norsk industri, sier han.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  OSLO
  Publisert:

  Baner over hele byen skal bli miljøvennlige. Men både klubber og NFF mener Oslo kommune har vært for ivrige.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5