Liten tillit til Siv Jensen

Ved juletider i fjor svarte 32 prosent at de hadde stor eller svært stor tillit til Frp-leder Siv Jensen. I en ny måling har andelen falt til bare 17 prosent.

Siv Jensen har hatt et krevende år som Frp-leder.
  • Ntb

Bare 6 prosent svarer av de ville foretrekke Frp-lederen som statsminister, viser tallene i undersøkelsen som er utført av InFact for VG.

— Jeg hadde vært mer overrasket om du hadde kommet med andre tall. Vi har hatt et vanskelig år med mye negativ oppmerksomhet. Det smitter over, sier Jensen til avisen.

Sexskandaler, Hagen-krangel og klossete uttalelser i forbindelse med 22. juli har satt sitt preg på 2011 for partiet.

Målingen viser at utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) fortsatt er den politikeren som folk har mest tillit til. Hele 54 prosent velger Støre som sin favoritt i år.

Men andelen har sunket fra 63 prosent i fjor.

Støre er på tredjeplass blant folks statsministerfavoritter med 11 prosent.

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) havner på tredjeplass når det gjelder hvor stor tillit folk har til ham, med sine 40 prosent, som er en framgang fra 32 prosent i fjor. Han er også fortsatt populær som statsminister. 37 prosent foretrekker å beholde Stoltenberg som regjeringssjef, noe som betyr at han troner øverst på den listen.

Men Stoltenberg pustes i nakken av Høyres leder Erna Solberg. Hun er på andreplass på listen over hvem folk foretrekker som statsminister med 32 prosents oppslutning. Samtidig har folk har mer tillit til henne som politiker enn de har til Stoltenberg.

Hele 48 prosent sier de har tillit til Solberg (44 prosent sa det samme i fjor), noe som betyr at hun slår statsministeren med 8 prosent. (©NTB)