Mann siktet for trusler mot Frp-topp

En mann i 20-årene er pågrepet av Politiets sikkerhetstjeneste (PST) og siktet for å ha truet Fremskrittsparti-politiker Jon Helgheim.

Innvandringspolitisk talsmann for Frp, Jon Helgheim, skal ha bitt truet med den beryktede gjengen Young Bloods hvis han ikke sluttet med "å snakke dritt". En mann i 20-årene er nå pågrepet og siktet for å ha framsatt truslene.
  • NTB

Mannen ble fredag varetektsfengslet i fire uker, begrunnet med faren for gjentakelse, ifølge Nettavisen.

Han er blant annet siktet for å ha truet med å sende en beryktet gjeng etter den profilerte Frp-politikeren, og det skal ha blitt gjort våpenrelatert funn hjemme hos ham i forbindelse med at PST gikk til pågripelse torsdag.

– Han sendte meg en melding som inneholdt klare trusler. Han påpeker at jeg ikke er medlem av regjeringen og ikke har livvakter og at jeg må slutte å snakke dritt. Hvis ikke, vet han hva Young Bloods skal gjøre med meg, sier Helgheim til Nettavisen.

Det var i midten av juni at stortingsrepresentanten mottok truslene på Messenger.

– Jeg er ikke lettskremt, men å forsøke å true politikere til ikke å si sin mening, er ikke greit, sier han.

Den siktede mannen i 20-årene ble i februar pågrepet for flere forhold. Han ble også pågrepet og varetektsfengslet i april i fjor. Han er domfelt flere ganger de siste årene, blant annet for trusler, framgår det av fengslingskjennelsen fra april.