Politikk

Venstre vil ha Toppe inn på teppet etter at Nav trosset Sivilombudet

Sivilombudets uttalelser skal ifølge Stortinget følges. Nå reagerer flere sterkt på at Nav ikke gjør det i fedrekvotesaken.

Barne- og familiedepartementet stiller seg bak den vurderingen som juristene i Nav og Trygderetten har gjort. Det sa statsråd Kjersti Toppe til Aftenposten i forrige uke.
  • Solveig Ruud
    Solveig Ruud
    Journalist

Flere medlemmer i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité reagerer kraftig på at Nav i forrige uke trosset Sivilombudet – Stortingets vaktbikkje. Nav sa nei til å behandle en fedrekvotesak på nytt. Navs avgjørelse ble støttet av barne- og familieminister Kjersti Toppe (Sp).

Frp vil ta opp saken på første møte i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité. Venstre vil kalle Toppe inn på teppet for å forklare seg. SV har allerede sendt inn et skriftlig spørsmål til statsråden, og Rødt ber regjeringen sørge for at forvaltningen retter seg etter Sivilombudets uttalelser.

Les hele saken med abonnement

Norsk politikk

Nyhetsbrev En gang i uka gir vår politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim deg sitt perspektiv på det viktigste som har skjedd i maktens korridorer.