Politikk

Stortingsrepresentant hadde skyhøy mobilregning

Stortinget vil ikke lenger betale mobilregningene til stortingsrepresentant Saera Khan (Ap) fra Oslo på grunn av hennes skyhøye telefonutgifter.

Saera Kahn må betale selv etter at stortingspresident Thorbjørn Jagland reagerte på hennes høye mobilregninger.
  • Camilla Ryste

I 2007 lå mobilregningen for stortingsrepresentantene i snitt på 20.000 kroner. Khans mobilutgifter lå langt over dette, ifølge stortingspresident Thorbjørn Jagland.

Regningene har vært så høye at Jagland grep inn mot Khan og en annen stortingsrepresentant tidligere i år.

– Nødvendig å reagere

– Advarslene som er gitt til de to representantene, er gjort på grunnlag av et såpass omfattende avvik fra gjennomsnittet at jeg har funnet det nødvendig å reagere. Jeg tok personlig kontakt med Khan på nyåret da jeg ble orientert om størrelsen på hennes mobilutgifter for 2007. Dessverre viste det seg nødvendig å stoppe Stortingets dekning av hennes mobiltelefonregninger, noe hun naturligvis ble informert om. Jeg kan også opplyse at en annen representant har fått en muntlig advarsel basert på det forbruket som er fremkommet til nå i år, skriver Jagland i en redegjørelse til VG.

Jagland vil ikke si hvem denne stortingsrepresentanten er, men opplyser at det ikke er en Arbeiderparti-representant.

Eksplodert

Khan ønsker ikke å si noe om hvor store mobilregningene hennes har vært.

– Jeg betaler telefonregningene selv. Grunnen er at regningene har vært litt høye. Jeg vet at jeg har høye regninger fordi jeg ringer mye til familien i utlandet, sier Saera Khan til VG.

Ifølge VG har mobilutgiftene på Stortinget eksplodert de siste årene. Fram til 2006 var det en grense på 9.000 kroner per representant. Etter at det ble innført skatt på mobiltelefon betalt av arbeidsgiver, er det ikke lenger noen øvre grense, og kostnadene økte med nesten 50 prosent fra 2005 til 2007.

Norsk politikk

Nyhetsbrev En gang i uken gir vår politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim deg sitt perspektiv på det viktigste som har skjedd i maktens korridorer.

Les mer om

  1. Politikk