Politikk

Torbjørn Røe Isaksen tar ikke gjenvalg

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (38) har gitt beskjed om at han ikke ønsker gjenvalg på Stortinget neste år.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen gir seg som stortingsrepresentant etter to perioder. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
  • NTB

– Det har vært en glede og en ære å representere Telemark på Stortinget, men jeg har varslet valgkomiteen om at jeg ikke stiller meg til disposisjon for neste periode. Det er ikke en beslutning jeg har tatt de siste ukene, men noe jeg har tenkt på over lengre tid. Jeg har vært åpen om dette til statsministeren, sier Røe Isaksen i en pressemelding mandag morgen.

  • En rekke andre tungvektere på Stortinget har de siste dagene meldt at de ikke tar gjenvalg. Se listen her

Røe Isaksen har vært kunnskapsminister 2013 og innvalgt på Stortinget fra Telemark siden 2009.

– Jeg er snart 40 år. I praksis har jeg holdt på med politikk på heltid siden jeg ble valgt som leder i Unge Høyre i 2004. Siden den gang har jeg giftet meg med kvinnen i mitt liv, vi har fått en fantastisk datter som fylte to år i går, og som jeg nyter hvert sekund sammen med. Vi vil gjerne ha flere barn også. Å bli far setter livet og hverdagen i perspektiv, sier han.

Han understreker likevel at han gjerne vil fortsette som kunnskapsminister.

– Jeg ser fram til å fortsette som kunnskapsminister og til å drive valgkamp i 2017. Regjeringen har større sjanse til å få fornyet tillit fra velgerne enn de fleste regjeringer før oss.

Tøft og givende

Han sier at valget ikke handler om at det kan bli en nedtur å komme tilbake til Stortinget etter å ha vært statstråd.

– Jeg har hatt tøffe, men givende år på Stortinget, sier han, og poengterer at han ikke er ferdig med politikk.

– Dette valget betyr på ingen måte at jeg er ferdig med politikken. Jeg ønsker en litt mer åpen framtid enn det en forpliktelse for fire nye år på Stortinget innebærer. Min beslutning er personlig og handler rett og slett om de lange linjene i livet, og om hvor jeg er akkurat nå.

Leder i nominasjonskomiteen i Telemark Høyre, Petter Ellefsen, vil ikke si hvem som kan være aktuell som erstatter for Torbjørn Røe Isaksen. Ellefsen sier til NRK at han ble overrasket over beslutningen, men at partiet har mange andre gode kandidater.

Les mer om

  1. Torbjørn Røe Isaksen
  2. Regjeringen
  3. Stortinget
  4. Høyre (H)