Høyre største parti for åttende måned på rad

Høyre går mest frem, og både KrF og Venstre er over sperregrensen på den siste meningsmålingen fra TV 2. Det gir solid borgerlig flertall.

Hverken statsminister Erna Solberg (H) eller Frp-leder Siv Jensen merker noe særlig til regjeringsslitasje. I alle fall vises det ikke på målingene som gir de borgerlige nytt flertall.

På målingen Kantar TNS har gjort for TV 2, bykser Høyre frem 1,7 prosentpoeng til 28,1 prosent. Det er åttende måned på rad partiet både er størst og gjør det bedre enn de 25 prosentene de fikk ved stortingsvalget.

Også regjeringspartner Venstre går frem med 1,2 prosentpoeng til 4,1 og kryper dermed igjen over sperregrensen.

Fremskrittspartiet er det eneste av de tre regjeringspartiene som går tilbake, med 1,5 prosentpoeng, til 14,7 prosent etter at de i april gikk markant frem etter at Sylvi Listhaug måtte gå av som justisminister.

Arbeiderpartiet sliter med oppslutningen og får 23,8 prosent (- 0,3 prosentpoeng). Partiet har ennå ikke vært over valgresultatet fra september, som med 27,4 prosent var det nest dårligste stortingsvalget for partiet gjennom historien.

Les også:

De tre regjeringspartiene nærmer seg igjen flertall og ville fått 83 mandater dersom det var valg i dag. Tar man med KrF, gir mandatberegningen 91 mandater til de borgerlige partiene, tre flere enn de fire partiene har i dag.

Høyre og Frp får alene 76. De rødgrønne får 75, men med Rødts to og MDGs ene mandat blir resultatet 78.

For de øvrige partiene er oppslutningen som følger: KrF 4,7 (-1,0), Sp 10,3 (+1,3), SV 7,6 (-1,1), Rødt 3,8 (-1,6) og MDG 2,3 (+0,6).

Målingen er basert på 982 intervjuer fra 30. april til 2. mai. Feilmarginen på målingen varierer mellom 1,4 og 2,8 prosentpoeng.