Politikk

Strid om Oslo Arbeiderparti skal ha egen ordførerkandidat

Khamshajiny («Kamzy) Gunaratnam er varaordfører i Oslo og foreslått på andre plass på Oslo Aps liste til høstens kommunevalg. Men enkelte vil at hun skal være partiets ordførerkandidat. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Det har skapt reaksjoner at styret i Oslo Arbeiderparti ikke ønsker å stille med en egen ordførerkandidat ved valget, men heller støtter SVs Marianne Borgen.

  • gunnhild.hokholt.bjerve@ntb.no

En av veteranene i Oslo Ap foreslår nå varaordfører Kamzy Gunaratnam som partiets ordførerkandidat.

– Det er vanskelig å skjønne og enda vanskeligere å formidle utad at Arbeiderpartiet stiller seg bak en ordførerkandidat fra et annet parti, sier Knut Roger Andersen til NRK.

– Vi er fortsatt et parti med integritet og tyngde nok til å kunne stille også ordførerkandidat i landets største by, skriver han i en epost til tillitsvalgte i partiet.

Gunaratnam sier selv at hun støtter styrets beslutning om ikke å stille egen ordførerkandidat.

– Nå går vi til valg på dagens koalisjon, og jeg ser fram til valgkampen og fire nye år, dersom velgerne gir oss tillit, seier hun til Dagbladet.

Nominasjonskomiteen i Oslo Ap la nylig fram sitt forslag til liste, toppet med byrådsleder Raymond Johansen og med Gunaratnam som nummer to. Nominasjonsmøtet er 2. mars.

Les også

  1. Gjør deg klar for bergenske tilstander | Andreas Slettholm

  2. – Høyres T-baneforsinkelse er et angrep på Groruddalen