Politikk

Frp-nestleder etterforskes etter boligkjøp

Fremskrittspartiets andre nestleder Per Arne Olsen ber om å bli fritatt fra sitt verv i partiet inntil etterforskningen mot ham er avsluttet.

Per Arne Olsen og Frp-leder Siv Jensen fotografert under en pressekonferanse i sommer.
  • Gunnar Magnus
  • Ntb

Økoteamet i Vestfold politidistrikt har åpnet etterforskning av Frp-nestleder og tidligere Tønsberg-ordfører Per Arne Olsen og sittende Frp-varaordfører i Tønsberg Bent Moldvær, skriver Tønsbergs Blad.

Mandag ettermiddag opplyser Olsen at han ber om å bli fritatt fra sitt verv i partiet inntil etterforskningen er avsluttet.

– Partiets vedtekter slår fast at tillitsvalgte som hovedregel skal suspenderes mens etterforskning pågår. Jeg er opptatt av å opptre på en ryddig måte og tar derfor selv initiativ til at det skjer gjennom at jeg fritas fra mitt nestlederverv til etterforskningen er avsluttet, sier Olsen i en pressemelding, ifølge NTB.

Gratis garasjeplass

Bakgrunnen for etterforksningen er at de begge fikk kjøpe leiligheter direkte fra utbyggeren av boligprosjektet på Jarlsø i Tønsberg. Disse leilighetene ble ikke lagt ut for salg i det åpne markedet. Dette prosjektet ble utvidet med 130 flere leiligheter enn det som var vedtatt i reguleringsplanen, samtidig som Olsen var ordfører og Moldvær satt som leder i bygningsrådet.

Utbyggingsprosjektet var så populært at 53 leiligheter var solgt før annonseringen startet. Et halvt år etter byggestart var 110 av 116 leiligheter solgt, samtidig som Olsen og Moldvær altså hadde sikret seg en avtale direkte med utbyggeren.

I følge Tønsbergs Blad skal Olsen også ha fått en garasjeplass til en verdi av 220.000 kroner vederlagsfritt av utbyggeren.

— Ikke gjort noe galt

– Hjemme har politiet startet etterforskning av "Jarlsøsaken" og det har jeg sett frem til lenge, skriver Olsen på sin Facebookside.

Overfor NTB hevder han at Tønsbergs Blad har skrevet mye om saken som ikke er riktig, og at han synes det er fint at politiet ser på saken med nøytrale øyne.

Han sier han føler seg trygg på at han ikke har gjort noe galt.

– Jeg er trygg på at politiet kommer fram til samme konklusjon. Det er aldri heldig at det settes spørsmålstegn ved politikeres håndtering av private transaksjoner, og jeg har derfor full forståelse for at politiet har valgt å se på denne saken, sier Frp-toppen.

Politiinspektør Jan Stapnes, leder for økoteamet, sier til Aftenposten at beslutningen om etterforskning har en spesiell begrunnelse. Økoteamet var egentlig bare i gang med innhenting av informasjon. Men et viktig vitne ønsket ikke å forklare seg for politiet. Vitnet må innkalles til rettslig avhør, og dermed gikk informasjonsinnhentingen over i en etterforskningsfase.

Etter avhøret, og etter at Olsen og Moldvær har fått forklare seg, vil politiet se om det er grunnlag for å gå videre. Stapnes sier de vil ha trykk på saken, men kan ikke love at den blir ferdig før jul.

Les mer:

Les også

  1. Stortingsrepresentant fikk gratis garasje

  2. Frp-politiker tar ikke selvkritikk for eiendomskjøp

  3. Frp-nestleder granskes for bolighandel

  4. Provoserer ved å åpne døren til Ap

Les mer om

  1. Politikk