Politikk

Næringsdepartementet legger lovarbeid ut på anbud

– Oppsiktsvekkende, sier Aps nestleder Hadia Tajik om Næringsdepartementets bruk av anbud i lovgivningen. Professor i forvaltningsrett, Eivind Smith, sier at forberedelse av lover er «statens kjerneoppgave».

Næringsminister Iselin Nybø (V) vil nå teste ut en privatisering av lovarbeidet for departementet – gjennom en anbudsrunde.
  • Thomas Spence

Nærings- og fiskeridepartementet vil lage en ny lov som gjør det enklere og billigere å drive over 100.000 foreninger og lag i Norge. De har 9,2 millioner medlemmer i blant annet idrettsforeninger, kulturforeninger og foreninger som driver med frivillig arbeid.

Likevel finnes det ikke noen egen lov som legger rammene for hvordan en forening skal opprettes, drives og avvikles. Den nye foreningsloven skal«gjøre det enkelt å drive forening» og «bidra til økt aktivitet innen foreningslivet», skriver statsråd Iselin Nybø (V).

Les hele saken med abonnement

Norsk politikk

Nyhetsbrev En gang i uken gir vår politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim deg sitt perspektiv på det viktigste som har skjedd i maktens korridorer.