Politikk

Stavanger strammer inn digitaliseringen for skolebarn

Kommunestyret i Stavanger innfører mobilforbud i skolen, og de minste får ikke lenger egne PC-er. Politikerne mener digitaliseringen har gått for langt.

I Stavanger kommune skal det innføres felles retningslinjer for en mobilfri skole i hele grunnskolen, altså fra 1. til 10. trinn. Det kommer fram i budsjettet til koalisjonen Ap, SV, Rødt, MDG, Senterpartiet og Folkeaksjonen nei til mer bompenger. Foto: Foto: Mia Oshiro Junge / NTB scanpix

 • NTB

Torsdag legger de rødgrønne i Stavanger fram sitt første budsjett etter at de kom til makta i høstens valg. I budsjettet tar de grep for å gi barna en digital pause, skriver Klassekampen.

I budsjettet går det fram at elevene i første til fjerde trinn ikke lenger skal få private PC-er. Disse erstattes med klassesett som kan hentes fram når læreren mener det er behov. Tiltaket sparer kommunen for tolv millioner kroner over fire år.

Det skal også innføres felles retningslinjer for en mobilfri skole i hele grunnskolen, altså første til tiende trinn.

Gruppeleder for Rødt i Stavanger Mímir Kristjánsson sier til avisen at han er bekymret for kombinasjonen av privat PC, nettbrett, smarttelefon og andre digitale verktøy barna utsettes for i hverdagen, gir de minste en overdose av digitalisering.

– Det er lite forskning som gir klare svar på om det er bra å utsettes for så mye skjerm så tidlig. Men det er helt sikkert at ungene ikke har vondt av litt skjermfri, sier Kristjánsson.

Les mer om

 1. Digitalisering
 2. Stavanger
 3. Mímir Kristjánsson

Flere artikler

 1. DEBATT
  Publisert:

  Guri Melby bør bejuble vårt PC-vedtak

 2. KRONIKK
  Publisert:

  Å fjerne mobiltelefonene i skolen er lettvint og utdatert

 3. DEBATT
  Publisert:

  Tar du skjermen ut av skolen, tar du skolen ut av samfunnet

 4. NORGE
  Publisert:

  Ville bytte skole da sønnen kom hjem med Ipad. Så tok hun egne grep.

 5. NORGE
  Publisert:

  Største skoleendring siden 2006: Legger frem nye læreplaner

 6. NORGE
  Publisert:

  Går det rundt for deg med alle ringene? Her er tiltakene som gjelder nå, enten du bor i «ring 1», «ring 2» - eller Halden